Ivan Buljan Hrvat iz Tomislavgrada, osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju!

Abu Dhabi je ovaj vikend bio domaćin Svjetskog prvenstva u Jiu -Jitsu, na kojemu je nastupio Hrvat Ivan Buljan i osvojio srebrnu medalju.

Ivan se borio u kategoriji do 94 kilograma, a u polufinalu je pobjedio najvećeg talenta Abu Dhabija. Član je švicarskog jiu jitsu kluba Alvorada s kojim je i došao na natjecanje, a koji je i ujedno prva akademija brazilskog jiu jitsua u Bernu.

S obzirom na svoje korijene i podrijetlo ne čudi nas činjenica da je Ivan nastupao upravo pod hrvatskom zastavom.
Naime, Ivan Buljan je Hrvat iz Tomislavgrada, točnije iz Crvenica čime se itekako ponosi, piše tomislavcity.com.

Iako je rođen i odrastao u Švicarskoj, njegova ljubav prema Hrvatskoj i Crvenicama teško se može dočarati riječima. Dio su njegovog identiteta, što je i pokazao nastupajući upravo pod zastavom svoje domovine.

Nakon posljednje borbe bio je malo razočaran, ali itekako ponosan na svoj rezultat jer je uspio ono što dosada niti jedan Hrvat nije. Ističe kako mu je najteže bilo smršati 23 kilograma u 7 tjedana, te da se osjeća jako dobro i ponosno jer je mogao predstavljati Hrvatsku na jednom ovakvom natjecanju. Najavio je da u siječnju ide u pohod na zlato na EM.

Ivanov trener izuzetno je ponosan na njega, na njegov težak rad i predanost tijekom natjecanja. Na svom instagram profilu podijelio je Ivanovu sliku s medaljom i napisao koliko je zahvalan i blagoslovljen što ga ima u svome timu.
Ivan se također, na svom instagram profilu, osvrnuo na natjecanje i podijelio svoje osjećaje.

„Nakon teškog razdoblja, vratio sam se! Zbog služenja vojske godinu i pol nisam bio u mogućnosti slijediti svoju strast – jiu jitsu. Na strunjače sam se vratio sa 117 kilograma i imao sam 5 mjeseci da se pripremim za svjetsko prvenstvo. Unutar 7 tjedana izgubio sam 23 kilograma i bio sam u mogućnosti boriti se u kategoriji do 94 kilograma. Bilo je to jako teško razdoblje. Zahvaljujem Bogu, svojoj obitelji i svom timu što su uvijek vjerovali u mene.“

Čestitamo Ivanu na ovom uspjehu i želimo mu svu sreću u daljnjem radu!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?