Papa u Vatikanu priredio ručak za 1300 beskućnika i siromašnih

Papa Franjo u nedjelju je priredio ručak za 1300 siromašnih osoba i beskućnika na dan kada Rimokatolička Crkva obilježava Svjetski dan siromašnih.

Franjo, koji se pri kretanju koristi invalidskim kolicima i štapom zbog bolesnog koljena, sjedio je s njima u velikoj dvorani za audijencije u Vatikanu, gdje su ih posluživali konobari i konobarice dobrovoljci.

Papine goste u Vatikan su dovele dobrotvorne skupine koje im svakodnevno pomažu, piše hrt.hr.Prethodno je u propovijedi na misi održanoj u bazilici svetog Petra, u kojoj su mnogi od njih sjedili u prvim redovima, Franjo pozvao ljude koji imaju više životne sreće “da probiju tu unutarnju gluhoću koja nas priječi da čujemo prigušeni krik boli onih najkrhkijih” u društvu.

– Ako je naše srce umrtvljeno i ravnodušno ni ne možemo čuti njihov tihi krik boli, ne možemo plakati s njima i za njih, ne možemo spoznati koliko je samoće i tjeskobe skriveno u zaboravljenim kutcima naših gradova, kazao je.

Franjo je ustanovio Svjetski dan siromašnih 2016. godine kako bi skrenuo više pozornosti na siromaštvo, posebno u bogatim zemljama.Katoličke župe i razne skupine diljem svijeta održavaju događaje za pomoć siromašnima u lokalnim zajednicama.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?