Petrović: Čestitke Poljacima, ali možemo biti ponosni, hvala navijačima

U četvrtom susretu pretkvalifikacija za EuroBasket 2025 hrvatska košarkaška reprezentacija je doživjela prvi poraz. Poljska je u Draženovom domu slavila 79-87 i tako preskočila Hrvatsku na ljestvici. Podsjetimo, u prvom susretu Hrvati su u Poljskoj bili bolji za 3 poena (72-69), piše hrt.hr.

V.d. izbornika Aleksandar Petrović je unatoč porazu stao uz svoje igrače, ali i zahvalio publici na brojnosti u dolasku:

– Želim čestitati igračima. Prvih 30 minuta smo dobro vodili utakmicu, no drugi dio utakmice, ali i onaj važniji, je išao u korist Poljske. Otvorili smo treću četvrtinu s puno otvorenih šuteva koje nismo pogodili i to je bio prvi trenutak kada smo mogli steći prednost. I još važniji trenutak kada smo imali nula faula na početku četvrte četvrtine i kada ih nismo koristili da zaustavimo defanzivnu tranziciju. Nakon toga smo primili 9 poena. Na kraju smo imali priliku za doći na -3, ali nažalost nismo ušli unutra. Čestitke Poljacima! Možemo biti ponosni, ali nažalost nismo iz utakmice izašli s pobjedom.

Nedostaje nam Matković, a treba više vremena za uigravanje: 

– Prekratak je bio vremenski period s tri treninga kako bi odgovorili kvalitetno. Za neke stvari treba više rada i treninga poput usmjeravanja, tako da rekao bih da je to zamka gdje smo mogli biti fluidni. Znali smo se izgubiti u toj njihovoj obrani. Miličić ima gotovu momčad, to je njihov nastavak od EuroBasketa. Dolazili smo u dobre šuterske pozicije, Sesarov specijal je bio dobro napravljen, ali eto, ta defanzivna tranzicija i ta tri šuta koštala su nas zanimljivije završnice. Da smo imali Karla Matkovića, to bi bila skroz druga priča kao višeg centra, a da je Dario pogodio dva otvorena šuta, ušli bi kvalitetnije u završnicu. No, bila je sjajna atmosfera, zahvaljujem se publici koja je prepoznala naš trud.

Izbornik poljske reprezentacije, naše gore list Igor Miličić bio je vidno zadovoljan, ali je našao birane riječi i za hrvatske igrače: 

– Čestitam svojim igračima koji su došli snažno i nisu se slomili. Hrvatska je igrala dobru utakmicu i veliki aplauz i njima. Našli smo dobro rješenje, iako su igrali dobru košarku u prelijepoj atmosferi u Draženovom domu što može veseliti hrvatske navijače. Moji igrači su mlada ekipa, što nije bio slučaj unazad 20 godina. Kada je Hrvatska igrala dobru košarku, reagirali su jako zrelo i pozitivno. Počeli smo trčati i dobrom obranom priveli utakmicu kraju. Smanjili smo izgubljene lopte i to je jedan od važnijih detalja jer smo došli do egala u utakmici. Dali smo šansu mlađim igračima i tako rastemo kao ekipa. Želimo pobjednički mentalitet. S nova dva playmakera smo uspostavili novi nivo uz agresivnu obranu Hrvatske. Sretan sam jer je bila puna dvorana. Hrvatska sa Šarićem od ljetos je bila jedan od favorita za medalju na EuroBasketu, a ova ekipa Hrvatske se baca na svaku loptu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?