Poznat je uzrok smrti Anthonyja Johnsona: MMA borci opraštaju se dirljivim porukama

Nakon zanimljivog UFC 281 eventa i uzbudljivog vikenda za mnoge MMA fanove, tjedan je završio jednom jako tužnom viješću. Anthony ‘‘Rumble‘‘ Johnson preminuo je u 39. godini života, a radi se o borcu koji se dvaput borio za UFC-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji i u periodu od 2014. pa do 2017. godine upisao je šest pobjeda i dva poraza pod okriljem UFC-a.

Bio je to drugi ‘‘Rumbleov‘‘ dolazak u UFC, a tom prigodom nokautirao je borce kao što su Alexander Gustafsson, Glover Teixeira, Ryan Bader itd. Dva poraza upisao je od Daniela Cormiera u mečevima za titulu. Malo je boraca koji su bili tako opasni kao ‘‘Rumble‘‘ u tom periodu, jer jednim udarcem mogao je nokautirati bilo koga.

‘‘Počivaj u miru moj brate. Za tipa koji je usađivao strah u srca mnogih, Anthony Johnson bio je zapravo jako brižna osoba. Slao je poruke kad ne biste niti očekivali da će se javiti, a javljao mi se i nakon poraza da provjeri jesam li dobro. Kakva je on osoba bio. ‘Rumble‘ će nam faliti, a život se ponekad ne čini fer. Užasne vijesti.‘‘, napisao je Cormier u svojoj objavi na Instagramu, a upravo je DC bio jedan od najvećih ‘‘Rumbleovih‘‘ rivala unutar kaveza ali među njima je vladalo veliko uzajamno poštovanje.

Trebao se Anthony Johnson u jednoj fazi karijere boriti i protiv Jona Jonesa, po mnogima najvećeg borca u povijesti sporta. Mnogi fanovi vjerovali su kako ‘‘Rumble‘‘ vjerojatno ima najveće šanse od svih ostalih poluteškaša kad je u pitanju skidanje Jonesa s trona, ali meč se nikad nije održao. Jones je također silno cijenio ‘‘Rumblea‘‘, a putem Instagrama oprostio se kratkom objavom.

‘‘Čast je nazivati te prijateljem. Počivaj u miru, kralju.‘‘

Što se razloga smrti tiče, sinoć nakon pojave vijesti, nije bilo točno definirano s kakvom se bolešću ‘‘Rumble‘‘ borio. Krajem prošlog mjeseca, Johnsonov menadžer Ali Abdelaziz izjavio je da ‘‘Rumble nije dobro i da molimo za njega‘‘. Anthony je u devetom mjesecu prošle godine podijelio objavu na svom Instagram profilu, ali o bolesti nije htio pričati u detalje.

‘‘Stvarno bih volio da mogu ići u detalje o tome koliko sam zapravo bolestan. Samo znajte da trebam molitvi koliko god je moguće i vidimo se u 2022., ako je Božja volja. Nikada se nisam ovoliko bojao nečeg u svom životu, ali ostajem snažan uz podršku prijatelja i obitelji.‘‘, napisao je ‘‘Rumble‘‘ prije više od godinu dana.

Dakle, bilo je jasno da se Anthony Johnson bori s teškom bolešću, a Yahoo Sports izvijestio je o čemu se točno radilo. Naime, Johnson je prema njihovim informacijama preminuo od posljedica zatajenja organa, a to se dogodilo kao posljedica Ne-Hodgkinovog limfoma i hemofagocitne limfohistiocitoze.

Ne-Hodgkinovi limfomi skupina su srodnih oblika raka koji proistječu iz limfnog sustava i obično se šire po cijelom tijelu. Neki od tih limfoma napreduju vrlo polako – godinama, dok se drugi šire jako brzo (onkologija.hr). Hemofagovitna limfohistiocitoza rijetko je, ali potencijalno smrtonosno oboljenje u kojem se određene bijele krvne stanice nakupljaju i oštećuju organe, uključujući koštanu srž, jetru i slezenu, a pritom uništavaju i druge krvne stanice. HLH najčešće pogađa dojenčad i malu djecu.

Anthony Johnson zbilja se mučio sa zdravljem u posljednje vrijeme, a posljednji nastup odradio je 7. svibnja (peti mjesec) 2021. godine. Nokautom u drugoj rundi pobijedio je Jose Augusta Azeveda. Borilački sport napustio je pobjedom, ali nakon toga je uslijedila najteža borba u njegovom životu, a tu nažalost nije uspio pobijediti. Neka sada počiva u miru Božjem i svjetlost vječna neka mu svijetli.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?