Rukometašice sa Šveđankama na oproštaju od Eura

Pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom zadnja je utakmica na Europskom prvenstvu kojemu su domaćini Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija. 

Nakon poraza od Danske hrvatske rukometašice ostale su bez izgleda za plasman u polufinale te neće imati priliku braniti broncu osvojenu prije dvije godine.

Izabranice Nenada Šoštarića od Eura će se oprostiti u srijedu dvobojem u Ljubljani protiv Švedske. Utakmica je na rasporedu u 18 sati. 

U skupini A hrvatske rukometašice upisale su poraz od Norveške (23:32), pobjedu protiv Mađarske (21:18) te remizirale sa Švicarskom (26:26). Potom su u drugom dijelu natjecanja, u skupini I izgubile od Slovenije (18:26) i Danske (17:26). Na oproštaju od Eura čekaju ih jedne od favoritkinja, Šveđanke.

– Bio je ludi ritam, igrati pet utakmica nije lako. Iskoristile smo ovo da se malo regeneriramo i odmorimo, posložimo taktički i u glavi za tu zadnju utakmicu. Švedska je uz Norvešku jedan od favorita za osvajanje ovog prvenstva, odlično su pokriveni na svim pozicijama. To je odlična, iskusna i brza ekipa, rekla je hrvatska reprezentativka Dora Krsnik te zahvalila navijačima koje očekuje i u srijedu u Ljubljani.

Susret sa Šveđankama najavila je i Katarina Pavlović.

– Imali smo tri dana slobodno i dobro nam je došlo. Nadam se da u sutrašnju utakmicu ulazimo s punom snagom. Švedska je veoma jaka ekipa, odigrale su dobro protiv Norveške. Bit će to dobra utakmica, to je ekipa slična Norveškoj i Danskoj, ali mislim da mi možemo uzvratiti trčanjem, upornošću i snagom i  da možemo dobiti utakmicu, optimistična je Pavlović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?