Stipanović i Jurišić za europske medalje u Hyeresu

Od 14. do 22. studenog u francuskom Hyèresu jedri se Europsko prvenstvo u olimpijskoj klasi ILCA7, koja se nekad zvala Laser, a Hrvatsku će predstavljati jedriličari Filip Jurišić i Tonči Stipanović, klupski kolege iz splitskog Mornara, piše hrt.hr.

– Jako se veselim ovoj regati jer od Svjetskog prvenstva u svibnju nismo imali neku veću, jaku regatu. Od tada smo dugi period ljeta proveli u Marseilleu kako bismo se upoznali s Olimpijskim poljem kao i period u Scheveningenu gdje će se iduće ljeto jedriti prva kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Siguran sam da će ova regata biti jako neizvjesna do kraja, ali osjećam se super i nadam se borbi za sami vrh, rekao je Filip Jurišić, koji je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu olimpijske klase ILCA7 osvojio srebrnu medalju.

Na regati će sudjelovati 177 jedriličara iz 47 nacionalnih ekipa, uključujući osvajače olimpijskih, svjetskih i europskih medalja poput Pavlosa Kontidesa (Cipar), Bernaza JeanBaptistea (Francuska), Michaela Becketta Elliota Hansona (Velika Britanija), Lorenza Brando Chiavarinija (Italija), Jonatána Vadnaija (Mađarska), Finna Lyncha (Irska), Hermanna Tomasgaarda (Norveška), te s obzirom da je prvenstvo otvoreno i Matthewa Wearna (Australija), Georgea Gautreya (Novi Zeland), kao i mnoge druge vrhunske seniorske i mlade jedriličare iz cijelog svijeta.

– Prošli tjedan smo imali uvodnu regatu, prvenstvo Francuske, gdje je bila dosta jaka flota na kojoj sam završio na drugom mjestu tako da zadovoljno iščekujem početak Europskog prvenstva. Naravno, očekujem borbu za medalje iako sa sigurnošću mogu reći da neće bit lako jer je ekipa ‘nabrijana’, spremna i svi su željni natjecanja, rekao je Tonči Stipanović, osvajač dvije olimpijske medalje u ovoj klasi.

Prvi plov na rasporedu je srijedu 16. studenog, dok je plov za odličja 22. studenoga.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?