Susret gospodarstvenika: Grudsko gospodarstvo raste i u krizi

Jubilarni, tradicionalni 10. Susret gospodarstvenika održava se ovog utorka na imanju Marića gaj, uz prisustvo nekih od najuspješnijih poduzetnika iz Gruda i okolice, piše grude.com.

Hvala vam što ste se odazvali u ovakvom broju, prihvatili ovu tradiciju susreta gospodarstvenika s područja općine Grude – kazao je u uvodu grudski načelnik Ljubo Grizelj.

Govorio je o budućim planovima općine Grude, detaljnije govorio o izgradnji Sjeverne obilaznice na kojoj će se konačno početi raditi. – Cilj i želja mi je da se zaokruži taj prsten prometnica i da riješimo naše desetljetne probleme, a zasad imamo sve pod kontrolom – kazao je među ostalim, prenosi Grude.com.

Kazao je da je Općina otvorena za svaku vrstu razgovora i bit će servis gospodarstvenicima kao i dosad.

Čestitao je na ostvarenju uspjeha, a svima je zaželio dobrog zdravlja i u budućnosti kako bi se ovi uspjesi nastavili.

Prema brojkama grudsko gospodarstvo je na kraju prošle godine imalo ukupne prihode od 796 milijuna i 500 tisuća maraka, što su najveće brojke u povijesti. Dobit je iznosila 79 i pol milijuna maraka, a dosad je uvijek bila ispod brojke od 70 milijuna. Ukupna poslovna aktiva prvi put je prešla 800 milijuna KM i iznosi 816 milijuna i 554 tisuće maraka. Izvoz je rekordan. Narastao je na čak 180 milijuna i 248 tisuća maraka, a najbolji rezultat prije ovog imao je 2019., nešto manje od 123 milijuna maraka. Grudsko gospodarstvo zapošljava 2881 radnikam donosi Grude.com.

Najveći izvoznici su Violeta i Grafotisak, slijede ih H-Fokus pa CIAK. Grude imaju i najveću prosječnu plaću u ZHŽ-u od 1041 KM, ali i u Federaciji su u vrhu kad se uzme u obzir da je prosječna plaća 996 KM.

Među top 10 tvrtki po dobiti su Violeta, Grafotisak, Bili Brig, Formetal, GP Toming, TP Drinovci, Kreator, Vino duhan voće, Pušina i Autobat.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?