Bayern, City, Barca i Englezi s najviše predstavnika

Za Svjetsko prvenstvo u Katru prijavljena su 832 igrača, a najviše predstavnika imaju Bayern, Manchester City i Barcelona.

Najviše igrača u Katru imat će Bayern koji će postati prvi klub u povijesti sa čak 17 svojih igrača u nacionalnim selekcijama, piše hrt.hr.

Za njemačku reprezentaciju igrat će sedam igrača Bayerna – Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Thomas Miller, Jamal Mussiala i Leroy Sane. U francuskoj reprezentaciji bit će četiri nogometaša njemačkog prvaka – Dayot Upamecano, Benjamin Pavard, Kingsley Coman i Lucas Hernandez. Bayern će na SP-u predstavljati i Josip Stanišić (Hrvatska), Eric Maxim ChoupoMoting (Kamerun), Nussair Mazraoui (Maroko), Sadio Mane (Senegal), Matijs de Licht (Nizozemska) i Alfonso Davis (Kanada).

Na drugom mjestu su Barcelona i Manchester City sa po 16 igrača, katarski Al-Sadd će imati 15, Manchester United 14, a Real Madrid 13 igrača.

Najviše sudionika svjetskog prvenstva “kruh” zarađuje u Engleskoj, čak 163, što je skoro 20 posto. U španjolskim klubovima igra 86 igrača, njemačkim 81, talijanskim 70, a francuskim 58.

Reprezentacije Katra i Saudijske Arabije u potpunosti su sastavljene od igrača iz domaćih liga tih zemalja, dok su kod Senegala svi “stranci”.

Najstariji prijavljeni igrač je meksički vratar Alfredo Talavera koji ima 40 godina i 63 dana, dok je najmlađi napadač Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko sa točno 18 godina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?