Hrvatska golom Kramarića slavila protiv neugodnih Saudijaca

Hrvatska nogometna reprezentacija je u jedinoj pripremnoj utakmici uoči odlaska u Katar na Svjetsko prvenstvo minimalno s 1:0 slavila protiv Saudijske Arabije. Pobjedu je Vatrenima donio Andrej Kramarić sjajnim golom u 82. minuti. 

Istaknimo kako je izbornik Zlatko Dalić ovu utakmicu započeo s rezervnim snagama, pa su  tek u 65. minuti ušli Luka Modrić i Ivan Perišić. Velik otpor sve do samog kraja su pružali domaćini, imali su i nekoliko zicera, pogodili su i stativu. S druge strane, Hrvatska je bila prilično nevidljiva sve do 73. minute kada je Kramarić zabio gol, ali mu je zbog zaleđa poništen, piše hrt.hr.

Naš napadač opet je bio u središtu pozornosti u 82. minuti kada se nakon lijepog proigravanja Modrića oslobodio za udarac s nekih desetak metara i pogodio bliži kut. 

Do kraja utakmice Vatrenima je poništen još jedan gol zbog minimalnog zaleđa Ivana Perišića.

Bila je to peta pobjeda Hrvatske u nizu.

Vatreni iz Rijada putuju u Katar, gdje prvu utakmicu SP-a igra 22. studenoga protiv Maroka.

TIJEK SUSRETA

Saudijska Arabija – Hrvatska 0:1

Kramarić 82′ 

90+2′ Kraj utakmice!

87′ NOVI GOL PONIŠTEN! Perišić je sada pobjegao obrani domaćina, ali i Ivan je ovaj put bio u minimalnom zaleđu

82′ GOOOL! Vodi Hrvatska golom Kramarića. Modrić je lijevom nogom sjajno proigrao Andreja na lijevom krilu, a on se sjajno izborio za šut i zabio u bliži kut.

74′ VAR PONIŠTIO GOL VATRENIMA! Lijepo je Hrvatska kombinirala, Kramarić je zabio gol, ali je ipak ponište. Oršić je u začetku akcije bio u zaleđu.

72′ Nova velika prilika za domaćina. Kanno je nakon velike pogreške Erlića došao u priliku za šut, lopta pogađa stativu.

65′ Ušli su i Modrić i Perišić, a izašli su Pašalić i Brozović

63′ KAKVA PRILIKA ZA SAUDIJSKU ARABIJU! Nevjerojatno kako su domaćini sada izigrali našu obranu, Al Dawsari na kraju izlazi sam na Livakovića i gađa suportni kut, ali njegov udarac odlazi preko gola.

58′ Izlazi Petković, a ulazi Kramarić. Vida je također ušao u igru te upisao svoj stoti nastup, iz igre će Lovren.

55′ Napokon nešto od Hrvatske. Oršić je proigrao odlično Petkovića, a on je okrenut leđima golom sjajno ostavio loptu za Brozovića. Marcelo je pucao nisko, ali pored gola.

48′ Domaćin je opet dobro kombinirao po lijevoj strani, a loptu s pet metar čisti Lovren u korner.

46′ Počelo je drugo poluvrijeme: Vlašić i Sučić ostaju u svlačionici, a 45 minuta će dobiti Oršić i Kovačić

45+2′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41′ Al Buraikan je pobjegao Barišiću i poslao nisku loptu pred peterac za Al Shehrija koji kasni i promašuje loptu. Bio je ovo zicer, naši moraju biti oprezniji.

41′ Iako je ovo prijateljska utakmica, Vatreni ne stoje baš najbolje. Domaćini su nas potpuno zatvorili, a kod nas nema neke pretjerane želje za igrom prema naprijed.

38′ Nova velika prilika za domaćina. Ubačaj s lijeve strane, na pet metara je bio Al Shehri te pucao glavom, a njegov udarac je otišao malo iznad gola.

28′ VELIKA PRILIKA ZA DOMAĆINA! Al-Buraikan je sada opasno prijetio našima. Nakon još jedne loše reakcije u obrani, napadač S. Arabije je došao do lopte i pucao, ali njegov udarac brani Livaković.

25′ Al-Faraj je izveo slobodni udarac s desne strane, Vlašić je loše reagirao i lopta se odbila do Al Shehrija. Njegov pokušaj u zadnji tren je blokirao netko iz naše zadnje linije.

15′ Prvi opasan pokušaj domaćina. Naši su izgubili loptu na svojoj polovici, a Kanno je pucao opasno, ali samo korner na kraju

9′ PRVA PRILIKA ZA HRVATSKU! Dobio je loptu Pašalić na 16 metara, njegov udarac brani Al-Owais. Nije bio to dovoljno jak niti precizan udarac.

7′ Hrvatska u prvih nekoliko minuta dosta oprezna. Uglavnom je lopta kod naše zadnje linije, a Saudijci stoje dosta visoko, s velikim brojem igrača

4′ Erlić je zaustavio opasan napad domaćina

1′ POČELA JE UTAKMICA

KOCKICE U RIJADU

12:56

 Okupljanje navijača u Rijadu uoči početka nogometne utakmice Saudijska Arabija – Hrvatska.

STIGLI SASTAVI

11:44

Saudijska Arabija: Al-Owais – Abdulhamid, Tambakti, Al-Amri, Al-Burayk – Al-Faraj, Al-Malki, Kanno – Al-Muwallad, Al-Buraikan, Al-Dawsari

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Lovren, Erlić, Barišić – Sučić, Brozović, Majer – Pašalić, Petković, Vlašić

Stigao je sastav Hrvatske, izbornik Dalić je prema najavama odlučio odmarati ključne igrače, pa će tako s klupe krenuti Modrić, Perišić, Kovačić. U napadu kao što je najavljeno nema Livaje, predvodi nas Bruno Petković.

DALIĆ ODMARA LIVAJU

11:24

Izbornik Zlatko Dalić otkrio je već neke pojedinosti oko sastava, pa je tako poznato da će Marcelo Brozović imati nešto veću minutažu, dok će Luka Modrić i Ivan Perišić sigurno igrati, ali ne cijelu utakmicu. Marko Livaja zbog udarca u mišić propušta utakmicu.

UOČI UTAKMICE DVIJE VAŽNE PROMJENE

11:22

Prvo se zbog lošeg stanja travnjaka odustalo od igranja na stadionu Mrsool Park, a dvoboj je premješten na stadion slične veličine koji nosi ime princa Faisala bin Fahda, da bi u utorak stigla vijest i o promjeni termina sa 13 na 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno sa 11 na 13 po srednjoeuropskom vremenu.

PRIPREMA ZA MAROKO

11:18

Točno tjedan dana prije prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu i dvoboja s izabranom vrstom Maroka, Vatreni čeka generalna proba protiv dosta nepoznatog protivnika. Bit će to prilika da se igrači uigraju i priviknu na rane termine. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?