Čitluk: Za nevine vukovarske žrtve i stradale branitelje upaljene svijeće

Večeras je paljenjem svijeća i molitvom u više mjesta na području naše općine odana počast svim žrtvama grada Vukovara i svim hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Uz 31. obljetnicu stradanja Vukovara obilježena je i 31. obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Povodom obilježavanje navedenih obljetnica, Mladež HDZ BiH kod Spomen križa u Čitluku organizirala je tradicionalnu „Večer sjećanja“, dok su se žitelji broćanskih mjesnih zajednica okupljali na prikladnim lokacijama u svojim mjestima, piše citluk.ba.

Kod Spomen križa u Čitluku okupljeni su zapalili svijeće te su, predvođeni fra Ivanom Sliškovićem, župnim vikarom župe Krista Kralja – Čitluk, izrekli molitve u spomen na sve koji su stradali u strahotama rata.

Na sličan način počast svim žrtvama odana je u Gradnićima. Mjesna zajednica Gradnići i HKUD Didak kod izvora Sumor organizirali su paljenje svijeća i molitvu te su na taj način nastavili s tradicijom koja je započela prošle godine.

Tradicionalno, večeras su svijeće zapaljene i ispred spomenika poginulim braniteljima u Vionici. Svijeće su zapaljene u znak sjećanja na Vukovar, Škabrnju i poginule branitelje iz ovog mjesta. Također, prigodno obilježavanje održano je u Donjem Velikom Ograđeniku.

Spomenuta mjesta samo su neka od mjesta na kojima se večeras odaje počast, a koje smo uspjeli posjetiti. Uz navedene večeras mnoge broćanske domove, cijele ulice i ostala prikladna mjesta obasjava svjetlost upaljenih svijeća u spomen na nevine žrtve stradale u Vukovaru, Škabrnji i ostalim mjestima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?