Forlan: Hrvatska me podsjeća na južnoameričke reprezentacije

Četiri dana ostala su do početka svjetske nogometne smotre. Sve oči svijeta uprte su u Katar koji će uz reprezentacije i navijače ugostiti i mnoge nogometne legende na raznim događanjima za vrijeme trajanja prvenstva. S najboljim igračem Svjetskog prvenstva 2010. godine Urugvajcem Diegom Forlanom razgovarao je naš Edin Mahmuljin, piše hrt.hr. 

Jeste li uzbuđeni zbog početka Svjetskog prvenstva? 

– Uvijek sam uzbuđen. Sva su svjetska prvenstva prekrasna, sve su bolja i bolja. S nestrpljenjem očekujemo prve utakmice.

U fokusu nam je hrvatska reprezentacija i povijesni uspjeh iz 2018.

– Odlični igrači, odigrali su izvrsno prvenstvo, ostali su na korak od velikog trofeja. Bili su težak protivnik svima. Zanimljivo je što smo i moj otac, koji je igrao davno, i ja oduvijek za Hrvatsku govorili da igra poput neke južnoameričke reprezentacije. Oduvijek je Hrvatska bila težak protivnik. U karijeri sam igrao s brojnim Hrvatima i znam koliko su kvalitetni, čvrsti i talentirani. Uvijek imate kvalitetnu reprezentaciju protiv koje je teško igrati.

Koje su, prema vašem mišljenju, tri reprezentacije favoriti na ovom Svjetskom prvenstvu?

– Teško je to reći, uvijek su tu neugodna Nizozemska, Argentina, Hrvatska, Danska, Njemačka, Španjolska, Francuska… Mnogo je odličnih reprezentacija.

Tko bi mogao biti najbolji igrač?

– Najbolji igrač mogao bi biti Mbappé.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?