Fritz nakon maratona izborio polufinale

Američki tenisač Taylor Fritz izborio je polufinale i subotnji meč protiv Novaka Đokovića u toj fazi ATP Finala nakon pobjede protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea 7-6(4), 6-7(5), 6-2, javlja hrt.hr.

U meču koji je trajao dva sata i 45 minuta Auger-Aliassime se raspao u samoj završnici. Od 2-2 u trećem setu Fritz je nanizao četiri gema te pobijedio u dvoboju gdje nije došao do break lopte sve do vodstva 3-2 u trećem setu.

Tada je iskoristio četvrtu break šansu u tom gemu, poveo 4-2 i nakon toga kanadskom tenisaču više nije bilo povratka. U prvom setu oba su tenisača čvrsto i sigurno držala svoj servis bez break prilika, dok je u drugom Auger-Aliassime na samom startu propustio tri break šanse u istom gemu, ali je tu dionicu ionako kasnije dobio u tie-breaku.

Ranije u četvrtak prvu je pobjedu na ovogodišnjem ATP Finalu upisao Rafael Nadal. Svladao je Norvežanina Caspera Ruuda 7-5, 7-5, ali već ranije je Nadal ostao bez šanse za polufinale te je time samo upisao pobjedu za oproštaj od Torina. Ni poraz nije mogao naštetiti Ruudu koji je nakon dva kola i dvije pobjede osigurao polufinale.

U petak ćemo saznati posljednjeg sudionika polufinala. U crvenoj skupini prvo mjesto i polufinale je osigurao Novak Đoković koji u zadnjem meču igra protiv Daniila Medvedeva. Rus je izgubio uvodna dva meča i više se ne može plasirati u polufinale. O drugoplasiranom u toj skupini odlučuju u direktnom dvoboju Stefanos Tsitsipas Andrej Rubljov.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Fritza, dok Ruud čeka pobjednika meča u kojem se sastaju Tsitsipas i Rubljov.

ATP Finale, zelena skupina (3. kolo):

Taylor Fritz (SAD) – Felix Auger-Aliassime (Kan) 7-6(4), 6-7(5), 6-2

Rafael Nadal (Špa) – Casper Ruud (Nor) 7-5, 7-5

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?