Kazlagić sudi posljednji, ali možda i najveći derbi ove godine

Za vikend su na rasporedu utakmice 19. kola u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će ujedno biti i posljednje u ovoj godini, piše sportsport.ba.

Derbi kola igra se u Mostaru gdje će ekipa Zrinjskog dočekati tim Borca, a pravdu na ovoj utakmici dijelit će Mirza Kazlagić iz Cazina.

Njegovi pomoćnici, kao i četvrti sudac su iz Sarajeva. Radi se o Amiru Kadiću i Moameru Čauševiću, a četvrti sudac je Admir Šehović.

Velež će u Gabeli dočekati ekipu Sloge iz Doboja, a glavni arbitar na ovoj utakmici je Antoni Bandić iz Gruda.

Asistenti na ovoj utakmici su Josip Čolić iz Kupresa i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Četvrti sudac je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Utakmicu između Širokog Brijega i Tuzla Cityja sudit će Benjamin Deljković iz Sarajeva. Njemu će asistirati Davro Beljo iz Mostara, te Božidar Rustić iz Gradiške. Četvrti sudac je Admir Musić iz Sarajeva.

Ermin Sivac sudit će susret u Trebinju između Leotara i Sarajeva, a pomoćnici će mu biti Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, te Jure Musa iz Čitluka. Također, četvrti sudac je iz Čitluka, a to je Mateo Musa.

Utakmicu na Grbavici između Željezničara i Posušja sudit će Dražen Marić iz Bijeljine. Prvi asistent je Bojan Makarić, također iz Bijeljine.

Drugi asistent na ovoj utakmici je Mirza Demir iz Kaknja, a četvrti sudac je Sabrija Topalović iz Zenice.

Posljednji par u ovom kolu čine Sloboda i Igman, a pravdu će dijeliti najbolji bh. sudac, Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudac je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Delegiranje 19. kolo Premijer lige BiH:

Velež – Sloga Doboj (Antoni Bandić)

Široki Brijeg – Tuzla City (Benjamin Deljković)

Zrinjski – Borac (Mirza Kazlagić)

Leotar – Sarajevo (Ermin Sivac)

Željezničar – Posušje (Dražen Marić)

Sloboda – Igman (Irfan Peljto)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?