Stiže li nam brži i bolji internet? Ericsson NT i HT Mostar potpisali ugovore vrijedne više od 57 milijuna kuna

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su u četvrtak u Mostaru nove ugovore vrijedne više od 57 milijuna kuna, izvijestili su iz Ericsson NT.


Riječ je o ugovorima za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže te proširenje transmisijske mreže HT Mostar, kojima se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja dviju kompanija.

Ugovore su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Novi ugovori, kako se navodi, dodatno osnažuju suradnju između kompanija i preduvjet su za implementaciju najsuvremenije tehnološke infrastrukture što će omogućiti još kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima ovog operatora.

Primorac je kazao kako su sa svojim dugogodišnjim partnerom Ericssonom NT ugovorili završnu fazu projekta implementacije 4G/4G+ mobilne mreže, poštujući najviše sigurnosne standard.

“Temeljem ovih ugovora povećat ćemo pokrivenost i kapacitete te našim korisnicima pružiti veće brzine i bolje korisničko iskustvo na putu prema 5G”, istaknuo je.

Kovačević je izrazila zadovoljstvo sklapanjem novih ugovora. 

“Najnovija tehnološka rješenja, koja će zajedničkim timskim radom implementirati stručnjaci Ericssona NT i HT-a Mostar, doprinijeti će kvaliteti usluga u mobilnoj mreži našeg kupca, kao i zadovoljstvu korisnika. Potpisivanjem dodatno osnažujemo naše partnerstvo koje je utemeljeno na tehnološkom liderstvu i visokoj kvaliteti isporuka”, kazala je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?