Saslušan modni kreator Darko Kostić: Vezao mladića u ostavi i prijetio mu nožem

Tužiteljstvo u Beogradu je podnijelo Optužni prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv modnog kreatora Darka Kostića zbog izvršenja krivičnog djela Protupravno lišenje slobode,  s krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti, piše Blic.rs.

Prijetio nožem
Kako se navodi na stranici tužiteljstva, okrivljenom je stavljeno na teret da je krivična djela izvršio dana 19.04.2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u ostavu, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne prijetnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobjegao.

– Postupajući po predmetnom događaju dežurni zamjenik javnog tužitelja odredio je zadržavanje u odnosu na D. K. u trajanju od 48 sati, te je nakon njegovog saslušanja predloženo određivanje pritvora, koji prijedlog je bio usvojen od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu – navodi se u priopćenju.

Kostić negirao optužbe
U dokaznom postupku zamjenik javnog tužitelja je saslušao okrivljenog koji je iznio obranu i negirao navode krivične prijave, ispitan je oštećeni koji je opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična djela. Također, ispitani su svjedoci, te su pribavljeni podaci i druga dokumentacija neophodna za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari.

– Tužiteljstvo je optužnim aktom predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog D. K. proglasi krivim zbog izvršenja krivičnog djela Protupravno lišenje slobode iz čl. 132 st. 3 u vezi st. 1 KZ u sa krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 1 KZ i izrekne mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije (2) godine, kao i mjeru sigurnosti zabrana približavanja i komunikacije s oštećenim – stoji u priopćenju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?