Kako danas živi Škabrnja?

Mještani Škabrnje 18. studenoga ne mogu zaboraviti, ali unatoč boli, svoju djecu uče da vole svoj dom i da treba graditi prijateljstva, a ne ratovati. Nasreću, imaju koga učiti jer je to jedno od rijetkih mjesta s prirodnim prirastom, piše hrt.hr.

Iako je prije 31 godinu Škabrnja proživjela tešku traumu, danas je jedno od rijetkih mjesta u Hrvatskoj koje se može pohvaliti pozitivnim demografskim trendom, a tko ima bolji uvid u broj rođenih od zvonara mjesne crkve?

– Zasad što se tiče nataliteta kod nas se više ljudi rodi, nego umre. Ove godine umrlo je 19 ljudi, a rođeno oko 25 djece, kaže zvonar mjesne crkve Zoran Ražov.

Iako smo duboko u jeseni, u škabrnjskom vrtiću život buja. Snovi, planovi, veselje mališana, kako i treba biti u toj dobi.

– S veseljem mogu navijestiti da je općina Škabrnja dobila projekt tj. bespovratna sredstva za nadogradnju vrtića. Plan je nadograditi prostor za jasličku skupinu, ističe Katarina Ražov, zamjenica ravnateljice DV “Maruškica” u Škabrnji.

I mali Škabrnjani vole svoj dom, potvrđuje nam. Zapale i oni svijeće za tužnu obljetnicu. 

Na njihovim crtežima vječni motivi poput kućice u cvijeću, ali i neke nove inspiracije. Imaju svoje snove, vide daleko u budućnost. I zanimljivo, upravo ti budući liječnici, influenceri i majstori, žele kao odrasli živjeti u svojoj Škabrnji.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?