Ćorić: Podloga je opet spora, ali nas to nije iznenadilo

Pet dana prije okršaja sa Španjolskom u četvrtfinalu Davis Cupa hrvatska reprezentacija prvi je put trenirala u dvorani José María Martín Carpena u Málagi.

Istina, još uvijek u nekompletnom sastavu, jer su na igralištu bili Borna Ćorić i Borna Gojo od nominiranih igrača, te Mili Poljičak kao velika nada hrvatskog tenisa. Marin Čilić će se suigračima priključiti u nedjelju, a Nikola Mektić i Mate Pavić po završetku nastupa na ATP Finalu u Torinu, piše hrt.hr.

Okršaj sa Španjolcima bit će 23. studenoga s početkom u 16 sati, a pobjednik će proći u polufinale i sastati se s boljim iz susreta Australija – Nizozemska.

– Prvi trening je stvarno bio odličan. Podloga je, nažalost, dosta spora, kao u Bologni, ali nas to nije iznenadilo. Imamo pet dana da se pripremimo za uvjete, nadam se da će biti super, rekao je Borna Ćorić, koji je na turniru prvog kruga završnice u Bologni u rujnu u pojedinačnim mečevima ostvario dvije pobjede i jedan poraz.

Iza njega je već 16 susreta u ovom natjecanju, što ga svrstava na šesto mjesto među igračima u hrvatskoj reprezentaciji (rekorder je Marin Čilić s 31 nastupom). Ipak, činjenica da je podloga spora nije spriječila Bornu Goju da u jednom trenutku “natjera” radar da pokaže brzinu lopte od 450 km/h. To, dakako, nije bila stvarna brzina, no Gojina objava fotografije na društvenim mrežama svejedno je izazvala reakcije.

Borna Gojo
Foto: Mario Ćužić / HTS

Posljednji natjecateljski meč Borna Ćorić je odigrao prije nešto više od dva tjedna na turniru iz serije Masters 1000 u pariškom Bercyju. Što se događalo u međuvremenu?

– Uzeo sam šest-sedam dana odmora, ali ostao sam i tada dosta aktivan. Radio sam na nekim stvarima za koje nemam vremena kad sam na turnirima i kad treniram. Jako puno sam bio u teretani, kasnije radio na tenisu, imao sam odličnih pet-šest dana u Zagrebu. Odlično se osjećam i sve u svemu sam jako zadovoljan, dodao je Borna.

Španjolska će u Málagi biti bez dvojice najbolje rangiranih igrača, Carlosa Alcaraza (prvi na ATP listi) i Rafaela Nadala (2.), no i dalje je vrlo jaka. Pablo Carreño Busta je 12. igrač svijeta, a Roberto Bautista Agut 21., što im po tom kriteriju i dalje daje prednost u odnosu na hrvatski sastav (Čilić je 17., Ćorić 26.).

– Tako je, i dalje je to vrlo jaka reprezentacija. Već sam ranije rekao, bit će jako težak susret. Protiv Bautista Aguta sam igrao već sedam-osam puta, omjer nam je prilično izjednačen. Posljednji put sam ga svladao, ali ovdje su potpuno drugačiji uvjeti, pa će time biti i drugačiji meč. Igra kod kuće, pa će i to biti drugačije, rekao je Borna Ćorić.

Dvorana je već sada gotovo sasvim spremna za početak natjecanja, a prvi susret, Australija – Nizozemska, na rasporedu je 22. studenoga. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?