Musk: Odluka o obnavljanju Trumpovog računa na Twitteru nije donesena

Nikakva odluka da se obnovi korisnički račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru nije donesena, objavio je vlasnik društvene mreže Elon Musk u petak.

Musk je najavio da će korisnički računi drugih kontroverznih ličnosti poput Kathie GriffinJordana Petersona i konzervativnog satiričnog portala Babylon Beea biti obnovljeni na Twitteru, društvenoj mreži koju je milijarder Musk nedavno kupio, piše hrt.hr.

“Nova politika Twittera je sloboda govora, no ne i sloboda dosega”, napisao je Musk na Twitteru, dodavši da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost i da na njima tvrtka neće zarađivati.

“Nećete pronaći objavu osim ako je ciljano potražite, što se ne razlikuje od ostatka interneta”, napisao je Musk, objasnivši da se to odnosi samo na pojedine objave, a ne na korisničke račune u cijelosti.

“Kathie Griffin, Jorden Peterson i Babylon Bee su vraćeni. Odluka o Trumpu još uvijek nije donesena”, dodao je Musk.

Račun komičarke Griffin je zabranjen ranije ovog mjeseca zbog oponašanja, odnosno jer je promijenila ime svog računa u “Elon Musk”.

Desničarskog pisca i psihologa dr. Petersona je Twitter suspendirao u srpnju nakon objave o transrodnom glumcu Elliot Pageu, koju je društvena mreža označila kao kršenje pravila o “sadržaju koji širi mržnju”.

Korisnički račun kršćanske satirične internetske stranice Babylon Bee bio je ukinut zbog istog razloga nakon što je u ožujku objavio: “Muškarac godine za The Babylon Bee je Rachel Levine“, referirajući se na zamjenicu američkog ministra zdravstva, koja se deklarira kao transrodna žena.

Trumpov račun je trajno suspendiran nakon nereda na Capitol Hillu u siječnju 2021.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?