UHAKUD BiH: U nedjelju sedmi Susret zborova iz BiH

U nedjelju 20. studenoga 2022. u organizaciji UHAKUD u BiH i župe Gorica – Sovići održat će se tradicionalni sedmi Susret zborova na kojem će nastupiti osam skupina sa šireg područja BiH, piše portal grude.com.

Program će započeti sa svečanim misnim slavljem u 11 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika, a nastup zborova uslijedit će od 13 sati u Staroj crkvi u Gorici.

Nakon službenog dijela progama svi izvođači imat će zajednički domjenak, a voditelji zborova sudjelovat će u radu okruglog stola kojeg će predvoditi mr. art. Katja Krolo Šarac.

Na sedmom Susretu zborova nastupiti će:

– Zbor župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići,
– Zbor župe sv. Cecilije, župa sv. Petra i Pavla Mostar,
– Zbor HKD Napretka podružnica Jajce „Nikola Šop“,
– Djevojački zbor Glazbene škole Široki Brijeg,
– Vrelo života Studenci,
– Zbor Adoro Tolisa,
– Mješoviti župni zbor Čapljina,
– Zbor župe sv. Ivana Krstitelja Ružići

Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana. Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?