Odbojkašice UOK Banja Luka Volej osvojile puni plijen u Mostaru

Odbojkašice UOK Banja Luka Volej večeras su lakše nego je to bilo očekivano došle do pobjede protiv SOK Mostar u utakmici koja se igrala u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru. Mostarke nisu odigrale utakmicu na najvišoj razini, dok su gošće iz Banja Luke igrale jednu od boljih utakmica ove sezone i slavile sa sigurnih 3-0 u setovima, piše pogled.ba.

Prvi set je počeo i visokom ritmu sa obje strane, ali kod rezultata 6-6 gošće preuzimaju inicijativu i osvajaju nekoliko poena u seriji. Kasnije će se pokazati kako je upravo to bio prijelomni dio seta jer ‘Sokice’ nisu uspjele uzvratiti i vratiti se rezultatski u set, te UOK Banja Luka Volej ovaj dio meča završava konačnim rezultatom 25-18.

U drugom setu vidjeli smo mnogo više neizvjesnosti. Oba tima su se smjenjivala u vodstvu sve do rezultata 17-17. UOK Banja Luka Volej u tim trenutcima pokazuje više koncentracije i znanja, te uspijevaju napraviti prednost koju domaći tim više nije mogao dostići. Konačnih 25-20 za tim iz Banja Luke jasno govori kako Mostarke nisu u ovoj utakmici bile na razini iz prethodna dva kola Premijer lige BiH. 

Treći set nije ponudio mnogo uzbuđenja jer gošće ponovo prave serije od nekoliko poena i pokazuju zašto imaju status jednog od najboljih ženskih odbojkaških timova u Bosni i Hercegovini. Konačnih 25-15 u trećem setu opet pokazuje kakva je razlika večeras bila na terenu i gošće odlaze iz Mostara sa punim plijenom.

Na ekipi SOK Mostar je sada da analiziraju večerašnju utakmicu, te nedostatke koji su se večeras mogli vidjeti pokušaju ispraviti u budućim utakmicama. Nažalost, ‘Sokice’ su večerašnjim porazom prekinule dobru seriju rezultata, a utakmice pred njima su nova šansa da se vrate u gornji dio ljestvice Premijer lige  gdje im je i mjesto. U ranijim utakmicama su jasno pokazale da imaju taj kapacitet. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?