Hrvatske rukometašice saznale protivnice u kvalifikacijama za SP 2023.

U Ljubljani, gradu domaćinu finalnog vikenda EHF Europskog prvenstva rukometašica, ždrijebani su parovi dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. kojemu će domaćini biti Danska, Norveška i Švedska, piše hrt.hr.

Uoči ždrijeba hrvatska reprezentacija je bila smještena u šešir broj 1, zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Mađarskom, Sjevernom Makedonijom, Poljskom, Rumunjskom, Slovenijom, Srbijom i Švicarskom. U drugom šeširu bile su reprezentacije Češke, Austrije, Slovačke, Islanda, Turske, Ukrajine, Portugala, Grčke, Italije i Kosova.

Budući da se u ždrijebu nisu mogle međusobno naći Srbija i Kosovo zbog međusobnih odnosa, ždrijeb je najprije obavljen za reprezentaciju Srbije, koja je za suparnika dobila Tursku, a nakon toga ždrijebani su ostali parovi.

Igrom slučaja, Hrvatska je ostala kao posljednja iz prvog šešira, a na drugoj strani u istoj situaciji nalazila se Slovačka. To je reprezentacija iz kategorije koju je Hrvatska priželjkivala, tim prije što se uzvratni susret igra u Hrvatskoj.

Prvi susreti na rasporedu su 7. ili 8.travnja , a uzvratni 11. ili 12.travnja 2023.

– Bilo je i boljih, ali i lošijih kombinacija, odnosno suparnika. Željeli smo izbjeći Češku. Nije loše, znamo svoj cilj, a on je proći na Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo bolji od Slovačke. Oni su se u posljednje vrijeme okrenuli španjolskoj školi, odnosno trenerima, tako da sigurno imaju neke varijante s kojima dolaze. Dosta ulažu u posljednje vrijeme, kao i mnoge druge države. Većina igračica im dolazi iz te češko – slovačke lige, ali ih ima i u mađarskoj, njemačkoj i francuskoj ligi. Naša zadaća je sada snimiti ih do kraja, pogledati sve kvalifikacijske i prijateljske susrete koje su igrali u posljednje vrijeme i dobro se pripremiti. Najvažnije od svega je da mi budemo kompletni. Uz sve to na ruku nam ide i činjenica da smo domaćini u uzvratnom susretu, tako da se nadam i vjerujem u prolazak na Svjetsko prvenstvo, komentirao je ždrijeb izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić

Parovi dodatnih kvalifikacija za SP 2023.

Rumunjska – Portugal

Turska – Srbija

Island -Mađarska

Poljska – Kosovo

Italija -Slovenija

Njemačka Grčka

Švicarska – Češka

Austrija- Španjolska

Sjeverna Makedonija- Ukrajina

Slovačka – HRVATSKA

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?