Širokobriježanin Ante Soldo postao državni prvak u boćanju, u polufinalu svladao Šunjića u finalu Gujinovića

Ante Soldo, član Boćarskog kluba Široki Brijeg, postao je prvak BiH u boćanju u disciplini precizno izbijanje na Državnom prvenstvu održanom u subotu u Posušju, piše jabuka.tv.

Na natjecanju održanom u Boćarskoj dvorani Nožinac sudjelovalo je 30 igrača iz klubova koji su članovi Boćarskog saveza BiH.

Inače, precizno izbijanje je jedna od najzanimljivijih disciplina u boćanju. Cilj je pogoditi bijelu boću ili bulin na 11 različitih pozicija u kojima dodatne prepreke stvaraju crvene boće ili bulini koje ne smiju biti dotaknute.

Od 30 igrača prvo se tražilo osam najboljih rezultata, a zanimljivo je da su dva Širokobriježanina između sebe morali odrediti osmog putnika jer su imali identičan rezultat. Uspješniji u tom dvoboju bio je Ante Soldo.

Nakon tog dijela krenula je međusobna igra po sustavu prvi i osmi, drugi i sedmi, treći i šesti, te četvrti i peti. Iako je Soldo ušao kao osmi uspio je pobijediti Gorana Bobana iz BK Grude te osigurao ulazak među četiri najbolja.

U polufinalu je pobijedio igrača BK Rastok iz Prologa Darka Šunjića i na kraju u finalu Ivana Gujinovića koji nastupa za BK Dračevo. Inače Gujinović je doveden kao veliko pojačanje iz Hrvatske pa je pobjeda time veća i vrijednija.

Za Antu i BK Široki Brijeg slijedi odigravanje Kupa BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?