Vatreni trenirali s djevojčicama iz akademije PSG-a

Veselo i zabavno bilo je jučer prije službenog treninga hrvatske reprezentacije u njezinoj katarskoj bazi Al Ersal 3.

Vatreni su jedna od 20 reprezentacija koje su se odazvale na sudjelovanje u programu “Community Engagement Events” koje su organizirali FIFA i domaćini SP-a kako bi svojim gostima približili lokalnu zajednicu, piše hrt.hr.

Događaji za uključivanje zajednice, predstavljeni su reprezentacijama koje su izborile nastup na World Cupu, na timskoj radionici održanoj u Dohi u srpnju. Ekipama je ponuđeno nekoliko opcija i programa, a Vatreni su izabrali “‘Freestyle Football Challenge’, treniranje s djevojčicama promičući tako aktivno uključivanje žena u sport. Poput Hrvatske i Nijemci su izabrali Freestyle Football Challenge.

Svoje vještine i znanje djevojčicama koje treniraju u katarskoj akademiji Paris Saint-Germaina, prenosili su Bruno Petković, Lovro Majer, Luka Sučić, Josip Šutalo te Josip Stanišić.

U akademiji se nalazi 20-tak djevojčica, sa svih strana svijeta, od Kanade, Libanona, Indije, Pakistana, Velike Britanije…

– Djevojčice su bile oduševljene što mogu barem malo trenirati s tako velikim igračima. Nadam se da će im to biti samo motiv da nastave dalje, kazao je tehnički direktor Akademije Cyril Klosek.

Među igračicama koje su sudjelovale u “Challengu” bila je i Kanađanka Demiana Isaac.

– Presretna sam, do sada sam ove igrače mogla samo gledati na televiziji. Nadam se da ću i ja jednog dana zaigrati za svoju reprezentaciju, kazala je Demiana.

Zanimljivo, upravo je Kanada bila prva reprezentacija koja se uključila u ovaj program. Naš drugi suparnik na World Cupu je odabrao program “Coaching Volunteers”.



Kanađani su tako donijeli radost skupini volontera kojih je na World Cupu više od 20.000.

– Mislim da je sjajno što možemo imati interakciju s volonterima, posebno prije početka Svjetskog prvenstva, kazao je tada kanadski veznjak Mark-Anthony Kaye.

Englezi, SAD, Argentina i Nizozemska su primjerice izabrali program “Team 360” koji je sastavljen od radnika migranata.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?