Biden pomilovao dvije purice u sklopu običaja za Dan zahvalnosti

Američki predsjednik Joe Biden danas je, noseći svoje pilotske sunčane naočale, pomilovao dvije purice iz Sjeverne Karoline, nazvane “Chocolate” i “Chip”, spasivši ih od toga da postanu večera za američki blagdan Dan zahvalnosti.

Ogromne su purice zauzvrat brbotom iskazale svoju zahvalnost u ovogodišnjem tradicionalnom događaju u Bijeloj kući koji izaziva osmijeh, piše hrt.hr.

Biden je, s obzirom na niske temperature u studenom, rekao da nije htio da događaj dugo traje jer “nitko ne voli da im se purica ohladi”.

Glazbeni sastav američke vojske je prije pomilovanja oraspoložio okupljenu publiku izvedbom pjesme Lynyrda Skynyrda “Freebird” (Slobodna ptica). S balkona Bijele kuće iza Bidena, njegov je njemački ovčar “Commander” promatrao događaj i glasno lajao.

Milijuni purica će biti ispečeni u pećnicama za Dan zahvalnosti diljem zemlje, natopljene umakom te poslužene uz mnoštvo priloga od krumpira do složenca od mahuna.

No, “Chocolate” i “Chip”, koje teže oko 21 kilogram, proživjet će ostatak svojih života u svojoj rodnoj saveznoj državi, na sveučilištu u Sjevernoj Karolini. Običaj pomilovanja purica u Bijeloj kući star je nekoliko desetljeća.

Biden se osvrnuo i na izbore na sredini predsjedničkog mandata 8. studenog, nakon kojih su demokrati zadržali kontrolu nad Senatom, a izgubili je u Zastupničkom domu uz malu razliku osvojenih glasova, uspješno spriječivši “crveni val” oporbene stranke.

– Glasovi su tu. Prebrojani su i potvrđeni. Nema višestrukog glasanja. Nema kokošarenja, našalio se Biden.

– Jedini crveni val će biti ako Commander prevrne umak od brusnice, dodao je.

e-herceovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?