Jak vjetar i kiša zahvatila gotovo cijelu Istru, sve službe na terenu

Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom zahvatilo je noćas i tijekom jutra Pulu. Sve dežurne službe komunalnih poduzeća su na terenu. Zbog jakog vjetra na DC1 Udbina-Gračac i na DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a u prekidu su brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), prenosi hrt.hr.

Jako nevrijeme zahvatilo Pulu, sve službe na terenu

10:07

Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom zahvatilo je noćas i tijekom jutra Pulu. Sve dežurne službe komunalnih poduzeća Pragrande i Herculanea su na terenu, a obišao ih je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić sa suradnicima, izvijestili su iz Gradske uprave.

– Pratimo situaciju s vremenom kako bi sve prometnice ostale prohodne i sigurne za naše sugrađanke i sugrađane, poručio je gradonačelnik Zoričić.


Državni hidrometeorološki zavod najavio je za danas za područje sjevernog Jadrana crveni alarm, uz jaku kišu i olujno jugo, a u Puli je palo otprilike 11 milimetara kiše po četvornom metru. Pod utjecajem jakog olujnog juga i izrazito visoke plime visina mora je do 60 centimetara viša nego je to uobičajeno.

– Djelatnici Pragrandea spremno su izašli na teren te su i sada u redovitom obilasku niskih zona područja grada. Interveniralo se u dijelovima Splitske Ulice kod Veslačkog kluba gdje je more s rive prelijevalo na prometnicu, kao i u dijelu Flaciusove Ulice kod Stare tržnice, odnosno kod parkirališta, – naglasio je direktor Pragrandea Kristijan Benčić.

Osim visoke plime teškoće s odvodnjom stvara i vjetar koji velike količine lišća nanosi na slivnike te djelatnici Pragrandea čiste slivnike od nanosa u Polikarpovoj ulici, 43 istarske divizije, Partizanskom putu, Trg Republike te užem centru grada.

– Obzirom na jako jugo koje će, prema prognozi, do sredine dana biti u jačanju, interventne ekipe Pula Herculanee su na terenu gdje rade na uklanjanju polomljenih grana i stabala s prometnica i nogostupa. Do sada se interveniralo na srušenom stablu ligustruma kod stare robne kuće koje je palo jutros nešto prije 8 sati i zapriječilo jedan prometni trak, istaknuo je direktor Herculanee Robi Fuart.

Jak vjetar i kiša zahvatila je gotovo cijelu Istru pa tako olujni vjetar poziva na povećani oprez i u prometu, a visoka razina mora poplavila je i središte Rovinja dok je zbog vode na kolniku prekinut promet na državnoj cesti DC75 Novigrad-Poreč kod Antenala.

Stanje na cestama

10:01

Kolnici su mjestimice mokri, a ponegdje u unutrašnjosti ima magle.

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC75 Novigrad-Poreč kod Antenala i na dionicama DC36 Karlovac-Šišljavić u mjestu Koritinja, i Šišljavić-Pokupsko u mjestu Gradec Pokupski.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici.

Prekinute trajektne linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekinute su trajektne i katamaranske linije:

– u splitskom okružju: katamaranske linije Vis – Split; Jelsa – Bol – Split; Ubli – V. Luka – Hvar – Split. Trajektne linije Ubli – Vela Luka – Split; Split – Vela Luka – Ubli s polaskom iz Splita u 5 sati; is-Split; Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir (Soline). Brzobrodske linije iz Milne za Split preko Rogača; iz Splita za Rogač te polazak iz Rogača za Split u 15,30 sati; iz Splita za Rogač i Milnu te brodska linija Komiža-Biševo.U Šibenskom okružju brodska linija 505 Vodice – Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik.

– u zadarskom okružju brodska linija Zadar – Preko. Kamaranske linije Brbinj – Božava – Zverinac – Sestrunj – Rivanj; Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, Tajektna linija Biograd – Tkon, Brodskoj liniji Vrgada – Pakoštane Biograd.

– u riječkom okružju: katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka; Novalja – Rab – Rijeka. Trajektne linije Lopar – Valbiska; Porozina – Brestova; Prizna – Žigljen; Stinica-Mišnjak. Brodske linije Mali Lošinj – Unije – Susak i lovik-Mrtvaska.

– u dubrovačkom okružju trajektna linija Prapratno-Sobra.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?