Bugarska i Kazahstan posljednji sudionici United Cupa

Bugarska i Kazahstan su zadnje dvije zemlje koje su se priključile postavi od 18 zemalja koje će nastupiti na United Cupu u Australiji od 29. prosinca do 8. siječnja, objavio je ATP na svojims službenim stranicama u srijedu, piše hrt.hr.

Osamnaest zemalja sudionica sada je potvrđeno za prvo izdanje United Cupa, novog godišnjeg natjecanja mješovitih timova koje se održava u Brisbaneu, Perthu i Sydneyu od četvrtka 29. prosinca do nedjelje 8. siječnja 2023.

Bugarska se tako pridružuje Grčkoj i Belgiji u skupini A u Perthu. Kazahstan će se pridružiti Poljskoj i Švicarskoj u skupini B u Brisbaneu.

I Hrvatska nastupa na United Cupu i u skupini F je s Francuskom i Argentinom.

Svaka reprezentacija imat će po četiri muška i ženska predstavnika. Turnir se igra za nagradni fond od 15 milijuna dolara.

Svaki grad domaćin imat će dvije skupine od po tri zemlje, a igraju se po dva muška i dva ženska pojedinačna meča i jedan meč mješovitih parova tijekom dva dana.

Pobjednici skupina u svakom gradu igrat će za jedno od tri mjesta u polufinalu.

Tri pobjednika iz svakog grada plasirat će se na Final Four United Cupa u Sydneyu koji će se igrati u Ken Rosewall Areni od petka 6. do nedjelje 8. siječnja. Četvrti finalist bit će sljedeća najbolja momčad iz grupne faze.

Sastav grupa:

Grupa A (Perth): Grčka, Belgija, Bugarska

Grupa B (Brisbane): Poljska, Švicarska, Kazahstan

Grupa C (Sydney): SAD, Njemačka, Češka

Grupa D (Sydney): Španjolska, Australija, Velika Britanija

Grupa E (Brisbane): Italija, Brazil, Norveška

Grupa F (Perth) Francuska, HRVATSKA, Argentina

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?