Konstituirana Skupština Srednjebosanske županije, vlast u SBŽ formirat će HDZ i SDA

Prva Konstituirajuća sjednica Skupštine Srednjobosanske županije održana je danas u Travniku, a novoizabranim zastupnicima uručena su uvjerenja o dodjeli mandata.

Novoizabranim zastupnicima uvjerenja su uručili Suad Arnautović, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, te Ahmet Šantić i Željko Bakalar, članovi.

Inače, Skupština Srednjobosanske županije broji 30 zastupnika. SDA ima 11 zastupnika, HDZ 9, SDP BiH 4, te HDZ 1990, Narod i pravda i DF po dva. Kako bošnjačke oprbene stranke nemaju dovoljno zastupnika da bi u partnerstvu izabrale županijsku vladu, koja se bira dvotrećinskom većinom izvršnu vlast u SBŽ, po svemu sudeći formirat će SDA i HDZ BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Nastavak prve konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanske županije planiran je za početak prosinca ove godine, kada bi trebali biti izabrani izaslanici u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Inače, iz ove županije biraju se 4 izaslanika u Klub Hrvata, 2 u Klub Bošnjaka, te po jedan u Klub Srba i Ostalih. U Skupštinu SBŽ nije izabran ni jedan izastupnik koji ne pripada nekom od konstitutivnih naroda, tako da će Središnje izborno povjerenstvo BiH odlučiti kako će biti popunjeno mjesto u Klubu Ostalih iz ove županije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?