Samovojska: Kako smo igrali, tako smo i prošli

Stručni komentatori HRT-a Anton Samovojska i Tomislav Ivković analizirali su u emisiji Qatara remi Hrvatske i Maroka u prvom kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

– Kako smo igrali, tako smo i prošli. Koliko smo uložili da uzmemo, toliko smo i uzeli. Marokanci su se u nekim trenucima nudili, dali su nam neke lopte na svoje polovici. Pobrojao sam takvih sedam lopti, onih paralelnih koje se ne smiju uopće u nogometu igrati. To se uči u pionirima. Uzeli smo te lopte, ali nismo ih uspjeli iskoristili jer smo s premalo igrača ulazili u suparnički kazneni prostor. Kod nas je bilo odličnih pozicija, stoperi su odigrali odličnu utakmicu. Hvala Bogu da jesu, Livaković je bio siguran, ali nije imao ni previše posla. Mi smo na mahove igrali, to je bilo potkraj prvog poluvremena i to je bilo negdje oko 50 minute drugog dijela kada su se događale situacije koje su mogle završiti pogotkom, rekao je Samovojska.

– Generalno mislim da je bilo premalo raspoloženih igrača da napravimo nešto više. Ni u jednom trenutku se nismo postavili kao favoriti i držali konce u našim rukama. Igrali smo pod ručnom od straha što će se dogoditi. Mislim da smo malo precijenili kvalitetu, ne toliko ekipe, već individualnu kvalitetu njihovih igrača pa smo igrali pod ručnom. Mogli smo više, ali pokazali smo i vrstu nogometne inteligencije jer kad imaš igrače koji znaju da nisu pravi, a nisu forsirali. Svi smo željeli da Hrvatska pobijedi. Međutim, utakmica je završila 0:0, nijedni ni drugi nisu pokazali ništa posebno, ali idemo dalje, dodao je Ivković.

Sudac je bio vrlo dobar, istaknuo je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?