Skupština ŽZH izabrala zastupnike za Dom naroda FBiH

Na drugoj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke izabrani su zastupnici za Dom naroda Federacije BiH –  Milan Ševo, Ivana Zrimšek Šaravanja, Tomislav Mandić, Ivica Pavković i Miroslav Mitrović iz reda srpskog naroda.

Nakon što je usvojen zapisnik s prve konstituirajuće sjednice, predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanje Vedran Kožul (HDZ BiH) pročitao je kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Glasovala su 23 zastupnika u Skupštini ŽZH-a, a od toga su 22 glasačka listića bila važeća, a jedan nevažeći.

Županija Zapadnohercegovačka prema novim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta nametnutima 2. listopada može dati sedam zastupnika u federalni Dom naroda.

Iz ŽZH-a ide njih pet, četiri iz reda Hrvata te jedan iz reda Srba, dok će dva biti popunjena iz drugih županija s obzirom na to da u Skupštini ŽZH-a nema predstavnika iz reda Bošnjaka i Ostalih.

Predsjednik županijske skupštine Ivan Jelčić izrazio je zadovoljstvo što je cijeli proces prošao uredno te čestitao kandidatima koji su izabrani.

–  Odradili smo ždrijeb i poredali liste, bilo je pet lista, a birale su se samo četiri. Glasovanje je proteklo u najboljem redu i izabranima čestitam i želim im sreću u njihovom radu – kazao je Jelčić nakon sjednice.

Dva mjesta ostaju upražnjena, dodao je, a to su mjesta iz reda Bošnjaka i Ostalih.

– To će popuniti Središnje izborno povjerenstvo, a Skupština s time više nema nikakve veze, jer nismo imali u sazivu članove iz reda Bošnjaka i Ostalih – napomenuo je Jelčić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?