Heliodrom u Međugorju 1993., transport ranjenika iz BiH helikopterima UN-a, HVO-a i HV-a u KBC Split

Prije par dana na obljetnicu parafiranja Daytonskog sporazuma Magazin Buka objavio je članak u kojem navodi da je skoro tri desetljeća nakon završetka rata Bosna i Hercegovina i dalje duboko polarizirana zemlja s konstantnim tenzijama i s vječitim pitanjem – koliko smo blizu novog rata?

Nedavno je jedna novinarka ustvrdila kako su naši mladi sistematski indoktrinirani etno-nacionalizmom kroz obrazovanje, medije, religiju.

Mnogi koji romantiziraju rat i ne znaju strahote koje on nosi.

Stoga bi bilo poučno pogledati kratki video iz arhive SplitTV Videoportala kojeg su objavili ovih dana, a na kojima se vide teško ranjeni ljudi kako vrište dok ih se prebacuje u bolnicu.

Kako stoji u opisu videa, isti je snimljen na heliodromu u Međugorju devedesetih, a prikazuje transport ranjenika iz BiH helikopterima UN-a, HVO-a i HV-a u KBC Split.

„Ovo su ranjenici iz bolnice u Novoj Bili i iz Istočnog Mostara. Tijekom devedesetih KBC Split zbrinuo je više od 250 000 ranjenika iz cijele BiH i Hrvatske s ratom pogođenih područja bez obzira na nacionalnost i vjeru“, stoji u opisu videa.  

Pripazite, video je uznemirujuć!

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?