Zatražen pritvor za bivšeg pripadnika HVO-a: “Mučio civila na stadionu…”

Okružni sud u Doboju naknadno će donijeti odluku o prijedlogu Tužiteljstva za određivanje pritvora Svjetlanu Kostadinoviću, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Bosanskom Brodu.

Tužiteljica Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, Mersiha Mehmedagić, kazala je u obrazloženju zahtjeva za pritvor da se optuženi u više navrata nije pojavio pred Sudom da se izjasni o krivici, kao ni na danas zakazanom ročištu, piše Detektor.ba. 

Okružno tužiteljstvo Doboj tereti Svjetlana Kostadinovića, bivšeg pripadnika vojne policije 101. Bosansko-brodske brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), da je mučio, prisiljavao na prinudni rad i nečovječno postupao prema civilu srpske nacionalnosti.

U optužnici se navodi da je ta krivična djela počinio u Bosanskom Brodu između svibnja i sprnja 1992. godine u logorima koji su nalazili u staroj zgradi Stanice javne sigurnosti i na stadionu nogometnog kluba “Polet”.

Branitelj optuženog Siniša Lopandić usprotivio se prijedlogu za određivanje pritvora. On je rekao da se Kostadinović ne nalazi u bijegu nego izbjegava pojavljivanje pred Sudom u Doboju.

Prema podacima Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju Kostadinović živi u Njemačkoj. Sud će odluku o pritvoru donijeti naknadno.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?