Remi Nizozemske i Ekvadora

U drugom kolu skupine A na Svjetskom prvenstvu u Kataru Nizozemska i Ekvador odigrali su 1-1. Obje reprezentacije drže vrh ljestvice sa po četiri boda, piše hrt.hr.

Nizozemsku je u vodstvo doveo Cody Gakpo u šestoj minuti, a i izjednačio je Enner Valencia u 49.

Gakpo je pogodio preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora nakon što je Klaassen oduzeo loptu neopreznom Caicedu na 30-ak metara od ekvadorskog gola, a Valencia je u mrežu pospremio odbijanac nakon što je Noppert obranio udarac Estupinana.

Nizozemska i Ekvador su odigrali neriješeno i ostali neporaženi uoči zadnjega kola. Nizozemci su poveli vrlo rano i to kao da ih je zadovoljilo, pa ih je Ekvador nadigrao u drugom dijelu i bio puno bliži pobjedi.

Već u šestoj minuti Nizozemci dolaze do gola zahvaljujući Codyu Gakpou, koji je dao i prvi gol protiv Senegala. Gakpo, inače dešnjak, izvukao se na lijevu stranu i s 18 metara slabijom, lijevom nogom odapeo bombu u ekvadorsku mrežu.

Igra se nakon gola neočekivano smirila, Ekvadorci su pokušavali poravnati, a najbliže su bili u 32. minuti kada je udarac Valencije obranio nizozemski vratar. U zadnjim sekundama poluvremena iz gužve je Estupinan zabio za Ekvador, ali je gol poništen zbog ometanja vratara. 

Na isti način kako su brzo Nizozemci poveli u prvom, tako su Ekvadorci izjednačili početkom drugog dijela. Na sredini terena je Timber izgubio loptu, udarac Estupinana je vrat Noppert obranio, no odbijanac je u mrežu pospremio Valencia za njegov treći gol na mundijalu, a šesti uzastopni, za Ekvador je zabio i tri na SP-u u Rusiji.

Njegov niz je mogao doći kraju u 59. minuti kada je nakon precizne akcije Plata s desetak metara pogodio gredu. Potkraj utakmice se ozlijedio Enner Valencia i u nosilima je iznešen s terena.

Do kraja je Ekvador pokušavao doći do gola, a Nizozemci, očito zadovoljni bodom, neambiciozno su čuvali remi.

Nizozemce u 3. kolu čeka dvoboj s otpalim Katarcima, dok bi drugog putnika u osminu finala mogao dati dvoboj Senegala i Ekvadora.

NIZOZEMSKA – EKVADOR 1-1

Strijelci: 1-0 Gakpo (6), 1-1 Valencia (49)

Pred 44.000 gledatelja na stadionu Al Khalifa sudio je Ghorbal iz Alžira.

NIZOZEMSKA: Noppert – Timber, Van Dijk, Ake – Dumfries, Klaassen (69. Berghuis), De Jong, Blind – Koopmeiners (79. De Roon) – Bergwijn (46. Depay), Gakpo (79. Weghorst)

EKVADOR: Galindez – An. Preciado, Torres, Hincapie, Porozo, Estupinan – Plata (90. Ibarra), Mendez, Caicedo – Valencia (90. Rodriguez), Estrada (74. Sarmiento)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?