FIFA: Zbog zastave pokrenut disciplinski postupak protiv Srbije

Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila, a na kojoj je Kosovo prikazano kao dio te zemlje, piše hrt.hr.

Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom “Nema predaje” naišla je na reakciju kosovskog ministra kulture, mladih i sporta Hajrulle Cekua koji je putem Twittera poručio:

– Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije FIFA-e s obzirom na to da je Nogometni savez Kosova punopravni član FIFA-e i UEFA-e, objavio je Ceku.

Oglasili su se i iz Kosovskog nogometnog saveza, koji je član krovne nogometne organizacije od 2016. godine:

– Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od FIFA-e da poduzme mjere protiv takvih postupaka.

– Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv Srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na temelju članka 11 Disciplnskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022., poručili su iz FIFA-e.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?