Grude: Najbolji gangaši okupili se za Modrin 80. rođendan

Bila je davna 1989. godina kada su se u kultnoj kavani kod Modre sastali najpoznatiji hercegovački gangaši i drugi etnoglazbenici, piše grude.com.

Danas 33 godine kasnije na istoj lokaciji, u kafiću Jameson, održan je Ganga fest povodom blagdana svete Kate, zaštitnice župe Grude. Iako mnogih aktera više nema među nama i pjevaju negdje na najljepšim visinama, vrhunskih gangaša starog kova nije nedostajalo.

Druženje je počelo već oko 18 sati, a uz red gange bilo je i a cappella pjevanja tako da je kroz cijelu noć trajao vrhunski program. Za gangaše koji su došli s područja cijele općine Grude, ali i šire svi su imali samo izvrsnu ocjenu, što i nije iznenađenje kad se zna o kakvim se imenima radi.

A onda je došao i legendarni gangaš i čovjek koji je na jedan način okupio ovo društvo. Radi se o Blagi Eviću – Modri koji je proslavio svoj 80. rođendan.

Iako “Nitko ne zna zapivati bolje, ko no Modro kad je dobre volje”, Modro iz opravdanih razloga ovog puta nije pjevao, ali je pričao o svom životu, o kavani koju je sa svojom Danom otvorio davne 1977. godine, o vrhunskim burecima koji su nadaleko poznati, kao i drugim stvarima iz života.

Uskoro se pojavio i grudski župnik fra Stanko Pavlović koji je uhvatio pet minuta da svom župljaninu čestita 80. rođendan i zaželi sve najbolje, te se pomolio i otvorio ovu gangašku večer.

Do kasno u noć naš haiku s kamena odjekivao je Grudama, a uskoro ćemo vas počastiti i videom, piše grude.com

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?