Grude slave blagdan svete Kate, blagoslovljen novi Gospin kip i križne postaje

Procesijom kroz Grude prvi put od 2019. godine započela je proslava blagdana župe s jednom od najljepših crkvi, piše grude.com.

Tisuće Gruđana i njihovih prijatelja nazočile su svetoj misi. 

Svetu misu predvodio je rođeni Gruđanin iz župe Gorica Sovići, čapljinski svećenik fra Mile Vlašić, jedan od omiljenih propovjednika u Hercegovini. – Sveta Kata je u jednom trenutku donijela onu odluku koja je odredila njezin život tada, ali i njenu vječnost. Nije se pokolebala. Odbila je sva zlata ovoga svijeta. Ona je primjer i nama danas. Mogao je, primjerice, fra Stanko danas biti na nekom drugom mjestu, gdje bi se danas zbornici o njemu pisali. Ali donosiš odluku koja je u skladu s kršćanskim naukom da nema te ovozemaljske sile koja će promijeniti tvoj ispravan stav. Isus kaže, bojte se onog koji dušu može pogubiti, a ove male poteškoće koje imamo, Sveta Kata nam je primjer da su one naš križ da nam je s njima zajamčen život vječni.

Podsjetio je i na malu Miu Pehar koja mu je ovih dana na vjeronauku rekla: Džaba nam fratre sve ako nemamo Isusa! 

Fra Mile je sa župnikom fra Stankom Pavlovićem blagoslovio novi Gospin kip koji će biti postavljen na fontanu i nove križne postaje. 

Pripremljena je gozba za sve župljane i za njihove prijatelje, piše grude.com

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?