Musk za idući tjedan najavio pokretanje Twitterove usluge verifikacije računa

Twitter Inc planira idućega petka ponovno pokrenuti uslugu verifikacije računa, s različitim bojama kvačica za pojedince, tvrtke i vlade, nakon što je neuspješno početno pokretanje te usluge dovelo do porasta broja korisnika koji se lažno predstavljaju kao slavne osobe i brendovi na toj komunikacijskoj platformi, piše hrt.hr.

Izvršni direktor Twittera Elon Musk u petak je najavio – putem Twittera, naravno – da je odredio boje kvačica za različite kategorije korisnika – zlatnu za tvrtke, sivu za vlade i plavu za pojedince, uključujući slavne osobe.

– Bolno, ali neophodno, poručio je, dodavši da će verificirani računi biti ručno autentificirani prije nego što se kvačica aktivira.

Izmijenjena usluga verifikacije, koja će stajati osam dolara mjesečno, omogućit će fizičkim osobama da imaju i manji, sekundarni logo organizacija za koje rade i to samo ako ih one verificiraju, naveo je Musk u svom tweetu u petak.

– Dulje objašnjenje sljedeći tjedan, zaključio je.

Ta usluga, čije je pokretanje bilo najavljeno za ovaj ponedjeljak, pa odgođeno kako bi se povećala razina sigurnosti, ključna je da Twitter uspije povećati prihod u vrijeme kada Musk pokušava zadržati oglašivače, nakon što je prošlog mjeseca kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Raniji pokušaj uvođenja novog modela kvačice izazvao je poplavu lažnih Twitterovih računa, od kojih su neki imitirali Muska, ali i velike kompanije, pa ga je Musk privremeno obustavio. Primjerice, jedan korisnik pretvarao se da je proizvođač lijekova Eli Lilly te je objavio da će inzulin biti besplatan, što je izazvalo pad dionica te tvrtke.  

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?