Poljska na krilima Lewandowskog srušila Saudijce

Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C svjetskog prvenstva, slavili su s 2-0 (1-0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta Lewandowskog na svjetskim prvenstvima, piše hrt.hr.

Bio je to dvoboj s brojnim prilikama na obje strane, no Saudijci nisu iskoristili ni jednu od svojih, kao ni jedanaesterac. Na drugoj strani su strijelci bili Piotr Zielinski u 39. te Robert Lewandowski u 82. minuti.

Dosta izjednačeno se igralo u prvom poluvremenu gdje je veći broj dolazaka u suparnički šesnaesterac imala Saudijska Arabija, no oni poljski izleti prema Al Owaisu ipak su izgledali opasnije.

Uostalom, Poljska je povela u 39. minuti nakon brze akcije gdje je lopta vrlo brzo došla na drugu stranu. Za nju se izborio Lewandowski koji je lijepo asistirao Zielinskom, a igrač Napolija je neometan, sa šest-sedam metara, pospremio loptu pod gredu za 1-0 Poljske.

Saudijska Arabija je imala idealnu šansu izjednačiti do kraja poluvremena. Duel Bielika i Al Shehrija označen je kao nedozvoljen te je dosuđen jedanaesterac za Saudijsku Arabiju koja takvo što nije iskoristila. Udarac Al Dawsarija je obranio poljski vratar Szczesny, kao i onaj Al Burayka koji je prvi došao na odbijenu loptu.

Ta propuštena velika prilika nije obeshrabrila Saudijce koji su od prvog trenutka drugog poluvremena krenuli po izjednačenje. Napadali su u valovima, a prvu veliku šansu imao je Al Dawsari u 55. minuti koji je, nakon velike gužve pred poljskim vratima, pucao iz blizine, ali je opet Szczesny bio neprelazan.

Pet minuta kasnije Al Brikan je mogao mnogo bolje pucati, ali nije iskoristio dobru priliku. U svakom slučaju, Poljska se pomalo panično branila od suparnika koji je nasrtao svim silama. No, u jeku napada Saudijske Arabije mogla je Poljska povećati na 2-0 u 63. minuti, ali je Milik tada glavom, iz blizine, pogodio gredu. Samo nekoliko minuta kasnije Lewandowski je pogodio vratnicu.

No, uspio je Lewandowski zabiti pogodak u 82. minuti i time riješiti utakmicu. Iskoristio je pogrešku u obrani suparnika, ukrao loptu i zabio za 2-0, svoj premijerni pogodak na svjetskim prvenstvima, kao i ukupno 77. za poljsku reprezentaciju.

U ovoj skupini C od 20 sati utakmicu drugog kola igraju Argentina i Meksiko. Na ljestvici vodi Poljska koja ima četiri boda. Saudijska Arabija je na tri, Meksiko na jedan, a Argentina ima nula bodova.

Treće kolo skupine D na rasporedu je 30. studenoga, a od 20 sati se sastaju Poljska i Argentina te Saudijska Arabija i Meksiko.

TIJEK SUSRETA

POLJSKA – SAUDIJSKA ARABIJA 2:0

⚽️ 40′ ZIELINSKI

⚽️ 82′ LEWANDOWSKI 

90+7′ KRAJ UTAKMICE

90+1′ Sedam minuta nadoknade

90′ Mogao je Lewandowski i do drugog gola danas, ali pokušaj loba pročitao je ALOWAIS, bit će samo korner za Poljake

82′ GOOOOL! LEWANDOWSKI je konačno zabio svoj prvi gol na svjetskim prvenstvima! Velika greška ALMALKIJA, LEWANDOWSKI je presjekao loptu i bez problema zabio pored ALOWAISA.

66′ VELIKA PRILIKA ZA POLJSKU! Sada je ubačaj došao s desne strane, LEWANDOWSKI je prvi došao do lopte, nije je najbolje zahvatio i koljenom je na kraju pogodio vratnicu.

63′ MILIK POGAĐA GREDU! Nakon ubačaja s lijeve strane neometan je bio poljski napadač, ali nedostajalo je preciznosti.

60′ Opet veliki pritisak Saudijaca i nova prilika! ALBRIKAN je pucao s lijeve strane, njegov udarac odlazi preko gola.

56′ Velika prilika za Saudijsku Arabiju! Nakon velike gužve u kaznenom prostoru, ALDAWSARI se izborio za loptu na petercu, ali njegov udarac opet brani odlični SZCZESNY.

52′ Pokušao je sada KANNO škaricama s 16 metara, ali nije bilo preciznosti kod Saudijca

46′ Počinje drugo poluvrijeme

45+10′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1′ Pred nama je još 10 minuta sudačke nadoknade

45+1′ BRANI SZCZESNY! Kakva obrana, čekao je do zadnjeg trenutka vratar Poljske i bacio se na pravu stranu. ALDAWSARI je tragičar, nije izveo to baš najbolje

45′ PENAL ZA SAUDIJSKU ARABIJU! BIELIK je naivno srušio ALSHEHRIJA, a nakon VAR provjere brazilski sudac je pokazao na bijelu točku

40′ GOOOOL! Vodi Poljska, zabio je ZIELINSKI. LEWANDOWSKI je pokupio jednu prizemnu loptu ispred saudijskog vratara, te dodao na peterac gdje je ZIELINSKI bez problema zakucao loptu pod gredu.

26′ PRILIKA ZA POLJSKU! Izveo je ZIELINSKI korner, a udarac glavom BIELIKA očistio je ALSHEHRI

22′ Dosta grub nogomet gledamo u prvih 20 minuta, sudac Sampaio dodijelio je dva nova žuta kartona, jedan za Poljaka MILIKA, a drugi je dobio ALMALKI

15′ Žuti karton je dobio sada KIWIOR kod Poljaka nakon opasne igre. Odmah je u idućem napadu još jedan Poljak požutio, zbog zakašnjelog starta CASH je dobio javnu opomenu.

13′ SAUDIJCI DOMINIRAJU! Prva prava prilika danas, KANNO je pokušao s ruba kaznenog prostora, a njegov udarac je išao pod gredu, odlična obrana SZCZESNYJA!

8′ Prva ozbiljnija situacija, ALBURAYK je pokušao iz velike udaljenosti, a njegov pokušaj od bloka je završio u korneru.


1′ Počela je utakmica, na tribinama je fantastična atmosfera, a potpuno dominiraju saudijski navijači. Glavni sudac je Wilton Sampaio iz Brazila.


STIGLI SU SASTAVI


ŠOKIRALI ARGENTINU, A SADA MOGU OSIGURATI PROLAZ U IDUĆU FAZU

13:45

Nakon prvih tjedan dana na Svjetskom prvenstvu u Kataru i 20 odigranih utakmica, definitivno najveće iznenađenje dosad je pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom, jednim od najvećih favorita za osvajanje SP-a. Saudijska Arabija s tri boda iz prve utakmice ima realne šanse za prolazak grupe, danas ih čeka ogled s Poljskom, a u zadnjem kolu Meksiko. Ako ponove igru iz drugog poluvremena s Argentinom mogli bi vrlo lako prirediti još nekoliko iznenađenja. 

LEWANDOWSKI BEZ GOLA

13:43

Poljski napadač Robert Lewandowski bez gola je i dalje na svjetskim prvenstvima. U četiri nastupa Poljak ima 11 udaraca i promašen penal protiv Meksika. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?