Stipić: Ne vjerujem da imamo najbolji vezni red na svijetu

Nakon posljednje konferencije hrvatske nogometne reprezentacije uoči dvoboja s Kanadom, Tomislav Stipić u emisiji Qatara dao je svoje mišljenje o tome koga vidi u sastavu za sutrašnji dvoboj i koje bi promjene napravio u odnosu na dvoboj s Marokom, piše hrt.hr.

– Prije svega bih htio reći da sam ja najveći navijač hrvatske reprezentacije i samo želim pobjedu protiv Kanade. Ja bih stavio Stanišića na desnog beka jer je po prirodi igrač koji će bolje zaustaviti ogromnu energiju, dinamiku i brzinu Kanade na toj strani. Ulijeva mi veliku odgovornost, posebno defenzivno. Stavio bih Lovru Majera. Ja bih taj takozvani najbolji vezni red malo razbio jer ja ne vjerujem da je to najbolji vezni red na svijetu. Možda nekad, u ovom trenutak definitivno ne. Ako gledate recimo Kovačića, ako vidite detalje na primjer u 85 utakmica postigao je tri gola kao vezni igrač. To je jako, jako skromna statistika. Vidite recimo Lovro Majer ima 12 utakmica u reprezentaciji i tri gola. Meni je malo žao što ga vidimo kao budućnost Hrvatske, on je već i sadašnjost. On daje ritam, može napraviti promjenu, u uskom prostoru iznuditi i razviti nešto nepredvidivo. Taj dečko bi po mome trebao biti u prvih 11 i to na desetki, iza napadača. Desno krilo ili Oršić ili Pašalić, a gore bih stavio Petkovića.

Prokomentirao je i izjavu izbornika Zlatka Dalića kako Vatreni zaslužuju respekt razočaran ranim terminom prve utakmice.

– Veliki kompliment izborniku. Vidi se da ima iskustvo i gard i to je potrebno. Taj termin nam ne leži, to je nešto što nam oduzima kvalitetu na terenu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?