Jeličić: Kanađani umiru muški, moramo igrati naš nogomet

– Dišem s našom reprezentacijom, veselim se, logično s obzirom na to da je važna utakmica. Možete misliti kako je tek onima koji će istrčati na travnjak, rekao je Joško Jeličić u emisiji “Qatara” najavljujući današnji dvoboj Hrvatske i Kanade, piše hrt.hr.

– Dignuo sam se u 6, što je za mene neuobičajeno. Pozitivna trema. Nadam se da ćemo svi uživati i, prije svega, da će se naši igrači opustiti i uživati, istaknuo je Zoran Zekić.

– Moramo odigrati pametnu utakmicu s ova tri važna igrača u sredini. Napadati hrabro i biti visoko. Kanađani umiru muški, igraju čovjek na čovjeka preko cijelog terena. Vodio bih vidjeti Šutala u prevenciji brzine njihove. Tri stopera im nisu na razini, igraju riskantno, s puno rotacija. Moramo igrati naš nogomet, biti čvrsti u duelu i hrabri. Kanadski izbornik prevršio je mjeru vulgarnom izjavom, ali dao nam je pogonsko gorivo, dodao je Jeličić, s čime se složio i Zekić: – Motivira nas. Zna karakter svoje momčadi, ali ne i naše, rekao je

Osmi dan na Svjetskom prvenstvu otvorio je dvoboj Kostarike i Japana. Slavila je Kostarika golom Keyshera Fullera u 81. minuti iz jedinog udarca u okvir vrata na ovom prvenstvu i tako zakomplicirala situaciju u skupini.

– Naša percepcija je bila da će Japanci na krilima pobjede nad Njemačkom biti bolji. Pokazali su i kroz azijske kvalifikacije da imaju motoriku i dinamiku, ali i problem kreacije, visine i duel igre. S druge strane, Kostarika je po statističkim pokazateljima najslabija reprezentacija. Turnirski sustav natjecanja je nepredvidiv. Ono što ja očekujem od večerašnje utakmice Nijemaca i Španjolaca je dobar nogomet, istaknuo je Jeličić.

– Najveći problem Japana je kreacija. Kostarika se osvijestila nakon teškog poraza i danas su bili puno kompaktniji. Primili su pomalo jeftin gol. Izgubiti 7:0, a nakon nekoliko dana pobijediti Japan – to je velika kvaliteta, rekao je Zekić. 

Bivša predsjednica: Moramo pobijediti!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?