Pobjede Juga i Jadrana

U nedjelju su odigrane utakmice 6. kola Regionalne vaterpolske lige, a pobjede od hrvatskih klubova su upisali Jug AO i splitski Jadran, piše hrt.hr.

Jug AO je pobijedio u Beogradu Crvenu Zvezdu sa 13-10 (5-1, 4-4, 1-2, 3-3). Za pobjedu je ključna bila prva četvrtina koju je Jug AO dobio sa 5-1, a u ostalima je Zvezda nadoknađivala razliku dok su se Dubrovčani branili.

Jug su do pobjede predvodili Franko Lazić sa četiri i Loren Fatović i Marko Žuvela sa po tri gola.

Splitski Jadran je u Zagrebu na bazenu Mladosti svladao domaću momčad HAVK Mladost sa 12-8 (4-2, 3-2, 2-3, 3-1). Četiri gola za pobjedu Jadrana zabio je Jerko Marinić KragićAnđelo Šetka je dodao tri, a Zvonimir Butić dva.

Mornar je također u Zagrebu izgubio od Novog Beograda s visokih 3-17 (1-2. 1-7, 0-4, 1-4). Pobjedničku momčad su do pobjede predvodili Đorđe Vučinić s tri i Viktor Rašović s tri gola. Za Mornar je Duje Buzdovačić postigao dva gola.

Solaris je također doživio poraz, bolji od njega je bio Šabac sa 13-7 (4-1, 3-2, 4-1, 2-3). Najbolji strijelac Solarisa sa četiri gola bio je Jerko Penava, dok su za Šabac po tri gola zabili Marko Tubić i Timur Shalkhutdinov.

Jug AO je treći na ljestvici sa 12 bodova, a Jadran je četvrti s istim brojem bodova. Mladost je šesta s devet bodova, Mornar je deseti sa tri a Solaris 12. bez bodova. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?