Ženski boks u Širokom Brijegu

Sve više žena u Širokom Brijegu u slobodno vrijeme se rekreativno okušava u boksu.

Riječ je o sportskoj rekreaciji u Star Fitness centru koji je ženama ponudio i ovaj oblik podizanja fizičke i mentalne kondicije.

Novinari portala Borak.info su intervjuirali poznatog boksača Vinka Zadru koji vodi treninge.

„Treninzi su počeli prije dva mjeseca. Sve je krenulo spontano na inicijativu vlasnika Star Fitness centra. Cure rade odlično, moram priznati da je mi s njima velika čast raditi. Očekujem još više članova te da će ženski boks zaživjeti u Širokom Brijegu.“

On dodaje kako Širokobriježanke treniraju rekreativno, a boks im svojim tehnikama podiže fizičku i mentalnu kondiciju, budući da je ovo sport koji zahtijeva fizičku izdržljivost i koncentraciju, te tako jača cijelo tijelo, ali i razinu samokontrole.

„Rekreativni boks kod žena podržavam i to je po meni za njih najbolji sport za fizičku pripremu, ali ne i natjecateljski. Svim ženama koji se boksom bave u natjecateljskom djelu skidam kapu. Ženski boks u BiH nije u na nekom visokom nivou. Na kraju moram spomenuti moje velike prijatelje u boksu koji mi pomažu, Damira Belju, Stjepana Božića, Emila Markića i Marina Čarapinu“, kazao je za portal Borak.info Vinko Zadro.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?