Ivković: Sve što Belgijci rade je duda varalica

Dva dana uoči ključne utakmice na Svjetskom prvenstvu izbornik Zlatko Dalić ima sve igrače na broju. Očekuje se isti sastav Vatrenih protiv Belgije kao što je bio protiv Kanade, piše hrt.hr.

– Meni je najbitnije da Dalić procijeni kakva je situacija s Livajom. Nije trenirao 10-ak ili možda i više dana, odigrao je jednu utakmicu u visokom ritmu. Puno većem ritmu nego u HNL-u. Ako je 100 posto spreman, nema razloga da se mijenja ova postava. Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se, smatra Tomislav Ivković.



S tim se složio i Zoran Zekić.

– Kad pobijediš, onda je sve divno i bajno, puno ljepše nego što nekad i je. Stara narodna kaže: momčad koja pobjeđuje se teško mijenja. Naravno da izbornik može imati neku svoju ideju s obzirom na strukturu igre Belgije. Hoće li nešto mijenjati taktički, sistemski – to ostaje na njemu. Zaista smo odigrali dobru utakmicu s Kramarićem, Livajom i ostalim igračima.



Dražen Skočić je igru Vatrenih protiv Kanade nazvao fantastičnom.

– Utakmica protiv Maroka je bila oprezna s naše strane, vezni su igrači dolazili po loptu da bi osigurali prostor. Protiv Kanade je bila puno bolja, agresivnija, puna kombinatorike. Oduševila su me trojica: GvardiolPerišić, koji je čak u jednom trenutku zatvorio Sosu i ušao kao stoper, i Kovačić sa svojim iznošenjima gdje mentalna brzina odlučuje. Vidio sam probleme u međuprostorima kad lopta zna proći između Brozovića i Kovačića. To sam zapazio i to se ne bi smjelo događati.

Belgija u prva dva dvoboja nije pokazala puno, a tu su i interni problemi.

– To sve što rade je duda varalica, oni imaju tri boda. Nisu ispali. Imaju iskusne igrače, igrače koji mogu i znaju, ali mi isključivo ovisimo o sebi. Belgija će igrati onoliko koliko ćemo im dozvoliti. Moramo igrati mirno, staloženo, agresivno da bi im nastojali dati gol i totalno ih poremetiti. Ako mi zabijemo onda je za očekivati da sva atmosfera kod Belgije koja nije bajna izađe na vidjelo. Ali može se promijeniti ako oni zabiju gol i galvaniziraju se. Isključivo ovismo o nama, pripremi za utakmicu i načinu razmišljanja, smatra Ivković.



Zekić ističe da ako bude Lukaku igrao, Belgija će drukčije izgledati.

– Teži je igrač, robusniji, tim igračima je teže doći do prave forme. Bit će njihova dodatna snaga. Ako igra Lukaku zna se da će biti igra na centarfora. Hazard De Bruyne su dosad bili neprepoznatljivi. Moramo se nametnuti u veznom redu. Manje više sve smo vidjeli. Vidjeli smo koliko mi možemo. Problemi u međuzoni koje je Skočić spominjao su nam bili riješeni nakon 15 minuta. 

Marijo Strahonja o izboru Anthonyja Taylora za glavnog suca kaže:

– Na prvu mi se čini dobar i logičan odabir. Sudac koji sudi Ligu prvaka. Poznaje naše igrače kroz to natjecanje, poznaje određene igrače kroz Premier ligu. Nije zvijezda, ali ima konstantu što smo vidjeli na utakmici Koreja – Gana. Iza sebe ima jedno veliko natjecanje, Europsko prvenstvo prošle godine, i jednu neobičnu situaciju koja srećom nije završila tragično s Eriksenom. To su sve situacije i velika prvenstva koja vas čine jačim. Mislim da je spreman za ovo prvenstvo, sudio je jučer pa će sad opet za četiri dana. Englez koji pušta čvrstu igru, nije nametljiv i nije cjepidlaka što se tiče kartona.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?