Maju Drobnjaković znamo iz Plesa sa zvijezdama: Sportašica nije dozvolila da joj amputacija potkoljenice promijeni život

Sportašici Maji Drobnjaković svijet se promijenio kada joj je prije četiri godine zbog opake bolesti amputirana potkoljenica, no to ju nije spriječilo da nastavi živjeti punim plućima, a uskoro će ponovno istrčati utrku Zagreb Advent Run, piše Story.

Svega dva mjeseca od operacija Maja je ‘prigrlila‘ protezu i nastavila sa životom. Upravo su joj sportski duh i optimizam najviše pomogli da ne potone u crne misli, ali prije svega sinčić Liam koji joj je najveća snaga.

– Jedan od najtežih trenutaka bio je taj u kojem sam saznala za ishod operacije nakon čega je slijedila faza negiranja, neprihvaćanja, odbijanja, plakanja.. To je trajalo svega nekoliko minuta, ali meni se činilo kao vječnost.

Odvijalo se na operacijskom stolu, vodila sam borbu sama sa sobom, ali nakon što sam shvatila da ishod ne mogu izbjeći koliko god moja želja bila velika, prepustila sam se, pomirila se s trenutkom i odlučila prihvatiti situaciju. Generalno, strah nastaje zbog nepoznate situacije tako da sam već u bolničkom krevetu počela istraživati vrste proteza, mogućnosti, sportove za osobe s invaliditetom, materijale od kojih se izrađuju. Proteza je postala moja realnost i htjela sam o tome znati što više – rekla je Maja.

U svibnju ove godine pojavila se kao specijalna gošća u sklopu emisije ‘Ples sa zvijezdama‘ kad je s beauty influencericom Jelenom Perić i njezinim mentorom Markom Mrkićem zaplesala jive.

U prekrasnoj plavoj haljini, radila je razne plesne akrobacije i svojom energijom i talentom oduševila publiku i žiri.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?