Mladež HDZ-a uzrujala objava na InstaStoryju

Rafaela Matić na prošlotjednoj sjednici Savjeta mladih Grada Splita jednoglasno je izabrana na poziciju predsjednice, a već danas Gradski Oodbor Mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Split kritizirao ju je zbog objave na njenom InstaStoryju.

Nakon što je objavila status „Nije Black Friday, nego Dan republike“ uz pjesmu Zabranjenog pušenja, oglasili su se mladi HDZ-ovci.

“Žalosno je da osoba koja predstavlja mlade grada Splita slavi propalu državu za čijeg se postojanja nije ni rodila. Savjet mladih se treba baviti aktualnim događajima i budućnošću, problemima mladih, a nikako biti ideološko tijelo koje veliča simbole totalitarnih režima pod kojima je razaran Vukovar i cijela Hrvatska. Ovakvim ispadima aktualna predsjednica Savjeta udaljava se od svoje iskonske funkcije da okuplja, zamećući klicu polarizacije među mladima”, poručili su iz Gradski Oodbor Mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Split.

Na odgovor Matić nije se dugo čekalo:

“Žalosno je da Mladež HDZ-a Split nema pametnijeg posla od bavljenja šaljivom objavom na Instagram Storyju o Black Fridayu i pjesmi Zabranjenog pušenja Dan Republike, a još je tužnije što nemaju pojma o značajnim povijesnim činjenicama. Očito nisu čitali djela istaknutih hrvatskih povjesničara poput prvog hrvatskog predsjednika i partizanskog borca dr. Franje Tuđmana, čiji je, usput rečeno, otac bio vijećnik AVNOJ-a. Da su se bar malo educirali znali bi da su upravo u Jajcu na 2. zasjedanju AVNOJ-a 29. 11. 1943. godine uspostavljeni temelji hrvatske državnosti, koji su bili osnova za donošenje Ustava iz 1974. godine na osnovu kojih se Hrvatska 1991. godine osamostalila”, poručila je Matić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?