U Čitluku će na trgu pregledavati ljudima zube

Zanimljivo bi trebalo biti sutra u Čitluku gdje će stomatolozi pregledavati zube ljudima na glavnom trgu.

Naime, planira se postaviti mobilnu stomatološku ordinaciju na Broćanskom trgu, a tko želi, stomatolozi će mu pregledati zube i vidjeti ima li karijesa.

Kako su naveli organizatori, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, kao jedan od partnera u provedbi projekta „MADE – Mobile Access Dental Clinic“, organizira sutra, 30. studenoga u Čitluku ovaj događaj koji ima za cilj podići svijest šire javnosti o važnosti prevencije karijesa.

Događaj će biti edukativni, a tim povodom, u mobilnoj stomatološkoj ordinaciji na Broćanskom trgu, vršit će se preventivni stomatološki pregledi od 9 do 10.30 sati.

Cjelokupan program, čiji su preventivni pregledi jedan od dijelova, provodi se u sklopu Intereg IPA CBC projekt pod nazivom „MADE – Mobile Access Dental Clinic“, čije aktivnosti su usmjerene na promicanje prevencije karijesa uz jačanja javnozdravstvenih usluga.

Partneri u provedbi navedenog programa su Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST), Sveučilište u Mostaru, Ustrojbena jedinica Medicinski fakultet (SUM) i Univerzitet u Podgorici, Medicinski fakultet (UCG).

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?