Vatreni u punom sastavu odradili trening

Za razliku od visokih tenzija koje tresu tabor belgijske nogometne reprezentacije, u trening-kampu hrvatske reprezentacije u Dohi vlada odlično raspoloženje, piše hrt.hr.

“Vatreni” uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama vode s četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri, dok je Kanada posljednja bez bodova i izgleda za nastavak natjecanja.

Računica je jasna, svjetskim doprvacima za prolaz u osminu finala dovoljan je i bod jer bi u tom slučaju bili bolji od Belgije.

Dva dana uoči ključne utakmice izbornik Zlatko Dalić imao je sve igrače na broju. Manji problemi koje je imao Domagoj Vida stvar su prošlosti i Dalić sa svim igračima na broju može slagati dobitnu kombinaciju kako zaustaviti “Crvene vragove”.

Trening je ponovno bio u večernjem terminu u kojem će 1. prosinca na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu odmjeriti snage Hrvatska i Belgija.

Zanimljivo, hrvatska reprezentacija večeras je trenirala na terenu najbližem novinarskoj tribini, tek nekoliko metara od ograde, za razliku od dosadašnjih treninga koji su odrađivali na drugom kraju trening-centra Al Ersal 3.

Atmosfera među igračima, barem na ovom prvom dijelu treninga otvorenom za medije, bila je sjajna i u četvrtak možemo očekivati ne 11, nego 26 ratnika svjesnih velike prilike koja je ispred njih.

– Atmosfera u našim redovima je sjajna, nije to nikakva floskula, kazao je Nikola Vlašić.

Do utakmice će Zlatko Dalić imati još jedan trening, nakon kojeg će donijeti odluku o sastavu. Međutim, teško je očekivati neke veće promjene u odnosu na sastav koji je bio sjajan protiv Kanade.

Skupina F, u kojoj nastupa Hrvatska, u osmini finala križa se s onom u kojoj nastupaju Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika. Uoči zadnjeg kola vodi Španjolska s četiri boda, Japan i Kostarika imaju po tri, a Njemačka je na začelju s jednim bodom.

U zadnjem kolu sastaju se Njemačka – Kostarika, te Japan – Španjolska.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?