Berhalter nahvalio Pulišića; izbornik Irana: Nogomet nekada nije pravedan

Engleska i SAD plasirali su se iz skupine B u osminu finala Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Engleska je osvojila prvo mjesto, a drugu pobjedu u skupini ostvarila je protiv Walesa s 3-0. Nogometaši SAD-a su bili bolji od Irana s 1-0 te su s pet bodova osvojili drugo mjesto u skupini, piše hrt.hr.

Gregg Berhalter, izbornik Sjedinjenih Američkih Država:

– U prvom poluvremenu smo pokazali što znamo i kako napadački dobri možemo biti. U drugom dijelu smo bili čvrsti i odlučni. Igrači su dali sve od sebe i lijepa je činjenica da smo u drugi krug prošli bez izgubljene utakmice. Pulišić? Nemam dovoljno kvalitetne riječi da ga pohvalim. On je talentom gledano naš najbolji igrač, ali je i pravi radnik. Uvijek prednjači. Nažalost, ozlijedio se i ubrzo ćemo znati koliko je njegova ozljeda teška.

Carlos Queiroz, izbornik nogometaša Irana:

– U prvom poluvremenu je naš suparnik potpuno dominirao. Otvorili su utakmicu bolje od nas, bili su brži i imali su kontrolu svega. Zaslužili su taj pogodak koji ih je na kraju odveo dalje. No, vratili smo se u drugom poluvremenu. Zaustavili smo SAD-e i napadali smo, ali nažalost ni jednu šansu nismo realizirali. Ni nogomet nekada nije pravedan, ali SAD-e zasluženo idu dalje. Želim im svu sreću na turniru.

Marcus Rashford, strijelac dva pogotka za Englesku:

– Bili smo razočarani nakon igre protiv SAD-a tako da je bilo vrlo važno na pravi način odraditi prvu sljedeću utakmicu. Nakon prvog poluvremena izbornik je bio zadovoljan, ali je od nas tražio još bolje napadačko izdanje i više stvorenih prilika. Upravo smo to učinili u nastavku. Ovo su trenuci koji te čine zadovoljnim. Prošli smo dalje, prvi smo u skupini te smo odradili jako dobru utakmicu. Slobodan udarac? Takvo što radim na treningu, samo sam morao ostati smiren i pogodio sam.

Gareth Southgate, engleski izbornik:

– U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, ali nismo napravili dovoljan broj pravih prilika. Htjeli smo više prijetiti, raditi veći broj prodora, igrati brže prema naprijed. Kada smo zabili drugi pogodak znali smo da preko puta imamo slomljenog suparnika. Jako mi je drago zbog golova Rashforda i Fodena. Cijelo vrijeme odlično rade, zaslužili su ovo.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?