Dalić: Sutra nema popravnog, a za promjene nema razloga

“Ne mogu Belgijci preko noći zaboraviti igrati nogomet, oni su top-reprezentacija, oni su broj dva, a mi broj 12”, podsjetio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon pitanja o razdoru u belgijskoj svlačionici uoči odlučujućeg dvoboja trećeg kola skupine F. “Ovo je ključna utakmica, nema popravnog, ili jesmo ili nismo”, dodao je, prenosi hrt.hr.

Odlučujući je to susret za Vatrene, koji i s bodom idu u osminu finala, dok bi pobjedom osigurali prvo mjesto. Teoretski bi mogli dalje i uz poraz od Belgije, no u tom slučaju moramo računati da će Kanada pobijediti Maroko. Belgijcima je realno u igri samo pobjeda, iako i za njih postoje neke posve teoretske druge kombinacije.

Idemo na Belgiju s četiri boda, no teret je tu.

– Odlučujuća utakmica za prolazak skupine protiv druge momčadi svijeta, koja je četiri godine bila prva. Sjajni su, da smo mogli birati, ne bi izabrali da nam to bude odlučujuća utakmica. Očekujem tešku utakmicu, velik su protivnik. Nećemo se zavaravati njihovom možda malo slabijom prezentacijom u zadnja dva susreta. Spremni smo i idemo pokušati riješiti to u našu korist. Nećemo ići po bod, jer igra na bod uvijek donese nešto loše. Idemo igrati kao protiv Kanade, digli smo ljestvicu i kriterij za našu igru i tako moramo nastaviti, rekao je Dalić.

Hoće li biti promjena u sastavu?

– Vidjet ćemo još danas tokom treninga, nemamo puno razloga za promjene, ali još ćemo vidjeti stanje igrača, analizirati  sve i onda donijeti odluku.

Belgijski je izbornik na današnjoj konferenciji za novinare nahvalio Dalića…

Roberto Martinez je preuzeo Belgiju i odveo je na prvo mjesto Fifine ljestvice, Ne smijemo se opustiti, igramo protiv sjajne reprezentacije  i sjajnog izbornika. Ako igrate protiv De Bruynea, Lukakua i Hazarda u napadu, moraš biti spreman na tešku borbu. Mi očekujemo vrhunske igrače, ali i naši igrači su vrhunski. To su preduvjeti za veliku borbu i mi idemo spremni u taj rat.

Što hrvatski izbornik misli o razdoru u belgijskoj vrsti i kakva je atmosfera u našoj vrsti?

– Ne mislim ništa o događajima u belgijskoj reprezentaciji, mislim samo o drugoj reprezentaciji svijeta, sve drugo je sporedno. Mi samo razmišljamo o njihovoj kvaliteti, njihovim dobrim stranama i igrama i svemu što pokazuju u zadnjih pet godina. Ne mogu oni preko noći zaboraviti igrati nogomet, oni su top-reprezentacija, oni su broj dva, a mi broj 12. Kod nas je lijepo, nema galame, neka tako potraje. 

Izbornik Dalić nastavlja:

– Ovo je ključna utakmica, nema popravnog, ili jesmo ili nismo. Činjenica je da nam igra i bod, ali o tome nećemo razmišljati. Ova utakmica je i za njih i za nas presudna. Mene samo brine da moja momčad bude na svom nivou i da pruži najbolje od sebe. Bit će teže nego protiv Maroka ili Kanade, jer je to Belgija. Maroko i Kanada su pružili dobre igre, respekt njima, ali Belgija je klasa više. 

Kako će se Vatreni nositi s Lukakuom i očekuju li njegov start od prve minute?

– Mi u pripremi očekujemo da će Lukaku početi od prve minute za Belgiju i njihova igra se time mijenja. On će biti sidraš. No ne smijemo se s njim hrvati, teško ga je dobiti u duelu i skoku, ali zato je važno pametno pokrivanje. On je pravi centarfor, težak, jak, dobar u duelu. Bit će težak posao za naše stopere, ali o tome pričamo, razgovaramo kako mu prekinuti dotok lopti i kako ga limitirati, zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?