Belgijski stručnjak upozorava: Vidite li kakav igrač nema mjesta u prvih 11 Hrvatske?

Hrvatska i Belgija danas od 16 sati odlučuju o tome tko će u osminu finala Svjetskog prvenstva. Stručni komentator belgijskog Nieuwsblada je Gert Verheyen, bivši belgijski reprezentativac i nekadašnji igrač Anderlechta i Club Bruggea.

Verheyen je u analizi Hrvatske posebno nahvalio vezni red. Impresioniran je snagom Dalićeve reprezentacije u tom dijelu terena te je spomenuo Lovru Majera, strijelca pogotka za 4:1 protiv Kanade, prenosi Index Sport.

“Prema nogometnim mogućnostima, mislim da je od hrvatskog bolji samo vezni red Španjolske. Dajte mi Modrića, Brozovića i Kovačića radije nego Casemira, Paquetu i Freda ili Griezmanna, Rabiota i Tchouaménija. Hrvatski trojac je toliko dobar da Lovro Majer, vrlo dobar veznjak Rennesa, nema mjesta u toj momčadi.”

U Le Soiru bivši belgijski reprezentativac Phillipe Albert tvrdi da Belgija mora zaustaviti Luku Modrića: “U prve dvije utakmice Belgije na ovom turniru inzistirao sam na tome da bih De Bruynea želio vidjeti uz Witsela u veznom redu.”

“Sada, kad se svi, pa i ja, boje hrvatskog trojca u veznoj liniji, napravio bih nešto potpuno drugačije. Ostavio bih De Bruynea visoko, blizu Lukakua i Hazarda, kako bismo pritiskali suparničku obranu i spriječili distribuciju lopti prema veznom redu i Luki Modriću.”

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?