“Sretna okolnost je bila ta što Lukaku očito nije u formi”

Hrvatska će nakon remija protiv Belgije, kao drugoplasirana reprezentacija skupine F, u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E, a to je Japan, piše hrt.hr.

Taj se dvoboj osmine finala igra u ponedjeljak, 5. prosinca, s početkom u 16 sati.

– Zadovoljan sam što smo prošli u osminu finalu i dobrim dijelom utakmice, do 60. minute. Igrali smo kako treba igrati s Belgijom. U prvih nekoliko stvorili smo već nekoliko prilika, Perišićeva je bila fantazija. Nažalost, utakmica je takva da ne možeš cijelu utakmicu držati konce u rukama jer se nešto pita i suparnika, a ovaj je bio veoma jak. Očekivalo se da će u ovoj utakmici igrati bolje, a to se i dogodilo. Osobito kad je ušao Lukaku kojeg je vrlo teško čuvati. Sretna okolnost je bila ta što on očito nije u formi. Nije ni igrao u klubu zbog ozljeda, imao je teške trenutke ranije u Chelseaju i to nije onaj Lukaku kakvog smo gledali u Interu kad su osvojili naslov prvaka. Imao je dvije fantastične prilike, jednu je spasio i Gvardiol nevjerojatnom reakcijom, rekao Anton Samovojska u emisiji Qatara nakon utakmice.

Tomislav Stipić smatra da će nakon ove utakmice hrvatskim nogometašima porasti i samopouzdanje.

– Treba biti realan, Hrvatska se branila jako dobro, s puno solidarnosti i uz malo sreće smo prošli u sljedeći krug. I to je potrebno i ekipa će dobiti određenu dozu hrabrosti. Kad ne igrate toliko dugo koliko nije igrao Lukaku, morate razmišljati na terenu, a kad razmišljate, nedostaje vam instikt i pozicioniranje da budete tamo gdje će doći lopta, rekao je Stipić pa dodao:

– Cijeli svijet zna kako igra Hrvatska i kako igra Luka Modrić. Za mene je danas odigrao jednu fenomenalnu utakmicu.

Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Japana.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?